Valkoinen talo: Trump ja Irakin presidentti yksimielisiä turvallisuusyhteistyön jatkamisesta

2:06
Video: Aiemmin tässä kuussa Irakin pääministeri kehotti USA:n joukkoja poistumaan ja Trump uhkasi puolestaan pakotteilla.

Yhdysvaltojen ja Irakin presidentit haluavat jatkaa maiden välistä turvallisuusyhteistyötä sekä äärijärjestö Isisin vastaista taistelua, Valkoinen talo kertoo.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Irakin presidentti Barham Saleh tapasivat Maailman talousfoorumin WEF:n yhteydessä Sveitsin Davosissa.

– Presidentit olivat samaa mieltä siitä, että Yhdysvaltojen ja Irakin talous- ja turvallisuuskumppanuuden jatkuminen on tärkeää, Valkoinen talo sanoi.

Yhdysvaltalaisten joukkojen jatko Irakissa on ollut vaakalaudalla siitä lähtien kun Yhdysvallat tappoi vaikutusvaltaisen iranilaiskenraalin Bagdadissa kuun alussa.

Iskusta suuttunut Irakin parlamentti on vaatinut amerikkalaissotilaita pois maasta. Lopullisen päätöksen asiasta voi tehdä Irakin hallitus.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja