Yhdysvaltain senaatti hyväksynyt jättimäisen koronaelvytyspaketin: 1,9 biljoonaa dollaria

Yhdysvalloissa senaatti on hyväksynyt 1,9 biljoonan dollarin koronaelvytyspaketin läpi yön kestäneiden äänestysten jälkeen.

Paketti jumiutui aiemmin senaattiin tuntien ajaksi, kunnes kompromissi saavutettiin myöhään perjantaina paikallista aikaa.

Senaatin lakiesitykseen tekemien muutosten vuoksi paketti palaa vielä uudestaan edustajainhuoneeseen uuteen äänestykseen ennen kuin presidentti Joe Biden voi allekirjoittaa sen laiksi, kertoo CNN. Bidenin Valkoinen talo on jo ilmaissut tukevansa kompromissiratkaisua.

Paketin odotetaan saavan lopullisen sinettinsä ensi viikon aikana.

Taloudessa käänne parempaan

Tieto paketin jatkosta tuli samaan aikaan kun Yhdysvaltain taloudesta saatiin muutenkin hyviä uutisia. Työpaikkojen määrä kasvoi viime kuussa liki tuplasti odotettua enemmän ja työttömyysaste laski hieman 6,2 prosenttiin.

Valtaosa uusista työpaikoista syntyi palvelualoille, joita koronapandemia on koetellut kovalla kädellä. Vaikka taloudessa pilkottaakin valoa, Bidenin hallinto on arvioinut, että toipuminen koronaa edeltävälle tasolle kestää kaksi vuotta.

–  Emme voi ottaa yhtä askelta eteenpäin ja kahta taakse. Elvytyspaketti on aivan olennainen osa talouden suunnan kääntämisessä, Biden perusteli.

Bidenin elvytyspaketti on järjestyksessään jo kolmas koronapandemian ruhjomaa taloutta parantamaan tarkoitettu rahapaketti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja