Yhdysvaltojen kongressi hyväksyi Bidenin historiallisen 1,9 biljoonan dollarin elvytyspaketin – näin rahaa aiotaan jakaa

Yhdysvaltojen kongressi hyväksyi Bidenin historiallisen 1,9 biljoonan dollarin elvytyspaketin 2:13
Näin MTV:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja raportoi historiallisesta elvytyspaketista.

Yhdysvalloissa edustajainhuone on hyväksynyt 1,9 biljoonan dollarin (1,6 biljoonan euron) koronaelvytyspaketin.

Presidentti Joe Biden aikoo vahvistaa sen laiksi perjantaina.

Pakettiin kuuluu muun muassa valtaosalle kansalaisista jaettavat 1 400 dollarin arvoiset avustusshekit, ja 300 dollarin lisä työttömyysavustuksiin.

Lisäksi rahallista lisätukea suunnataan lapsiperheille. Maassa käytössä olevaa "lapsilisää" eli verovähennystä korotetaan jopa 3 600 dollariin per lapsi. 

Lisäksi noin 360 miljardia suunnataan osavaltioiden ja kaupunkien omaan korona-apuun, rokotetutkimukseen, kouluihin ja pieniin yrityksiin. 

Myös vähävaraisia tuetaan ruoka-avun ja vuokra-avustuksen lisäämisellä. 

Kongressi hyväksyi paketin äänin 220-211. CNN:n mukaan yksikään republikaaniedustaja ei äänestänyt sen puolesta. Myös yksi demokraatti äänesti sitä vastaan. 

STT:n mukaan elvytyspaketin odotetaan vauhdittavan talouskasvua Yhdysvalloissa, mutta sen on pelätty voivan aiheuttaa myös inflaatiota ja talouden ylikuumentumisen. Talousjärjestö OECD ennakoi, että elvytyspaketin vauhdittamana talouskasvu Yhdysvalloissa voi kivuta 6,5 prosenttiin tänä vuonna, yli kaksinkertaiseksi verrattuna edelliseen ennusteeseen.

Elvytyspaketti on suurin koskaan Yhdysvaltojen historiassa, ja suuri poliittinen voitto Bidenin hallinnolle.

Lue myös:

    Uusimmat