Mainos

Yhdysvaltain puolustusministeri rauhoitteli Irakissa – "Emme ole Irakissa anastamassa kenenkään öljyä"

Yhdysvaltojen puolustusministeri James "Jim" Mattis teki tänään pikavierailun Irakiin ja pyrki silottelemaan kohua presidentti Donald Trumpin lausunnoista. Mattis vakuutti heti vierailunsa aluksi, ettei Yhdysvallat aio ryövätä Irakin öljyä.

– Kaikki me Amerikassa olemme yleensä maksaneet öljystä ja kaasusta koko ajan, ja olen varma että teemme niin jatkossakin, Mattis sanoi.

– Me emme ole Irakissa anastamassa kenenkään öljyä.

Irakilla on maailman viidenneksi suurimmat tunnetut öljyreservit.

Trump: USA:n olisi pitänyt pitää Irakin öljy

Trump on useamman kerran sanonut, että Yhdysvaltojen olisi pitänyt pitää öljy itsellään, kun lähetti joukkonsa Irakiin vuonna 2003.

Trumpin mielestä se olisi ollut sopiva korvaus miehityksestä aiheutuneista kustannuksista ja oiva keino viedä äärijärjestö Isisin rahoitukselta pohja.

Mattis tapasi Bagdadissa pääministeri Haider al-Abadin ja maan sotilasjohtoa. Irakin suhteita Yhdysvaltoihin on mutkistanut myös sittemmin jäädytetty matkustuskielto, joka langetettiin myös Irakin kansalaisille.

Mattis sanoi olevansa vakuuttunut, että uusi matkustusmääräys päästää Yhdysvaltoihin ne Irakin kansalaiset, jotka taistelivat amerikkalaisjoukkojen rinnalla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.