Mainos

Obama otti tiukasti kantaa Cosbyn seksiskandaaliin

Veteraanikoomikko Bill Cosbyn ympärillä kuohuu sankka raiskaussyytösten suma. Nyt peräti USA:n presidentti Barack Obama on kommentoinut asiaa.

NBC:n uutiset kysyivät Barack Obamalta kesken Irania käsittelevän lehdistötilaisuuden, mitä mieltä hän on veteraanikoomikko Bill Cosbyn ympärillä pyörivästä raiskauskohusta.

Vaikka Obama ei suoraan kommentoinut syytteitä, hän yllätti lehdistön tuomitsemalla veteraanikoomikon käytöksen. Yleensä Obama ei kommentoi kesken olevia oikeusjuttuja.

– Sanon tämän. Jos annat naiselle – tai miehelle – huumetta ilman hänen suostumustaan, ja sen jälkeen harrastat seksiä hänen kanssaan ilman hänen hyväksyntää asiasta, on se raiskaus. Ja mielestäni tässä maassa, tai ylipäätään missään sivistyneessä valtiossa, pitää olla nollatoleranssi raiskauksia kohtaan, Obama latasi NBC:n mukaan.

Jopa parikymmentä naista on syyttänyt Cosbya seksuaalirikoksista. Osa naisista on väittänyt koomikon huumanneen heidät. Cosby on tähän asti torjunut kaikki syytökset julkisuudessa.  Julkisuuteen nousi vastikään oikeuden pöytäkirjoja vuodelta 2005, jossa Cosby myönsi huumanneensa naisen saadakseen seksiä. 

Cosby niin ikään kertoi hankkineensa lääkkeitä huumatakseen naisia suostuviksi seksiin. Oikeuden pöytäkirjojen mukaan Cosby sanoi hankkineensa rauhoittavia Quaalude-pillereitä, joita käytetään myös huumeena.

Todistusaineisto liittyi juttuun, jossa Cosby ja häntä seksuaalirikoksesta syyttänyt nainen sopivat korvaussummasta, eikä tuomiota annettu.  

Koomikko tunnetaan ennen muuta tv-sarjasta Bill Cosby Show. Sarjaa esitettiin myös Suomessa. 

Cosbylle myönnettiin Vapaudenmitali vuonna 2002. Tunnustus on korkein mahdollinen kunniapalkinto, mitä siviili voi Yhdysvalloissa saada. Valkoisen talon mukaan tunnustusta ei voida perua.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.