Mainos

Yhdysvaltain keskuspankin johtaja: Epävarmuus painaa maan taloutta, koronlasku mahdollinen

Epävarmuus kauppasotien kehityksestä ja maailman talouskasvusta painaa Yhdysvaltain talousnäkymiä, ja keskuspankki Fedin ohjauskoron laskeminen heinäkuun lopussa on mahdollista.

Näin arvioi Fedin pääjohtaja Jerome Powell muistiossaan, joka julkaistiin ennen tämänpäiväistä kuulemista kongressin raha-asiainvaliokunnassa. Kuuleminen alkaa iltapäivällä viideltä Suomen aikaa.

Kesäkuussa Fed ilmoitti pitävänsä ohjauskoron ennallaan 2,25–2,5 prosentin vaihteluvälissä. Presidentti Donald Trump on useaan otteeseen vaatinut keskuspankkia laskemaan ohjauskorkoa ja uhannut siirtää Powellin pois pestistään.

Markkinat ovat odottaneet Fedin koronlaskua. Washington Post -lehden mukaan pörssitoimijat ovat ennustaneet koronlaskun tapahtuvan heinäkuun viimeisen päivän kokouksessa lähes sadan prosentin varmuudella.

Koronlaskumahdollisuuden ohella Powellin toinen viesti kongressille oli keskuspankin itsenäisyyden vaaliminen. Hän korosti, että kongressi on taannut keskuspankille mahdollisuuden itsenäiseen päätöksentekoon, joka perustuu objektiiviseen tietoon talouskehityksestä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja