Mainos

Yhdysvaltain hallinnolta loppuivat rahat – näin vaikuttaa ihmisten arkeen

3:38

Yhdysvalloissa budjettineuvotteluiden ajautuminen umpikujaan varjostaa Donald Trumpin juhlapäivää.

Trump astui presidentinvirkaan tasan vuosi sitten, mutta juhlimisen sijaan Trump joutuu nyt selvittämään budjettikiistaa, jonka vuoksi Yhdysvaltain hallinto on käytännössä halvaantunut.

Yhdysvalloissa republikaanit ja demokraatit eivät saavuttaneet eilen sopua budjettiratkaisusta, joka olisi taannut liittovaltion hallinnolle rahoituksen ensi kuun puoliväliin saakka.

Valtion virastoja kiinni

Tästä syystä merkittäviksi luokiteltujen toimintojen ulkopuoliset julkisen hallinnon työntekijät jäävät pois töistä ja useat valtion virastot pysyvät kiinni.

Aiemmin vastaavien sulkujen aikana lomautetuksi joutuneet työntekijät ovat saaneet palkkansa vasta takautuvasti.

Armeija saa korvaukset vasta jälkikäteen

Maan armeijan arvioidaan toimivan normaalisti, mutta myös sen henkilöstö saa korvauksensa palveluksestaan vasta jälkikäteen. Jos ratkaisun saavuttamiseen kuluu useita viikkoja, jopa 1,3 miljoonaa armeijan henkilöstöön kuuluvaa henkilöä joutuu työskentelemään palkatta.

Eläintarhoja ja museoita kiinni

On hyvin todennäköistä, että ainakin osa kansallispuistoista, eläintarhoista ja museoista sulkee ovensa. Myös aselupien käsittely päättyy, kunnes sopu syntyy.

Lennonjohto ja sosiaalipalvelut saavat rahoitusta

Merkittävimmät sosiaalipalvelut, lennonjohdot ja liikenneturvallisuudesta vastaavat viranomaiset saavat rahoitusta, jonka avulla ne pystyvät toimimaan, vaikka osa henkilöstöstä saatetaankin lomauttaa.

Tiettävästi postinkin on tarkoitus kulkea sulun aikana normaalisti. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.