Mainos

Viime hetken sopua ei syntynyt – rahojen loppuminen sulki valtion virastot USA:ssa

Yhdysvalloissa republikaanit ja demokraatit eivät päässeet eilen sopuun viime hetkellä yritetystä budjettiratkaisusta, joka olisi taannut liittovaltion hallinnolle rahoituksen ensi kuun puoliväliin saakka.

Hallinnon rahojen loppuminen johtaa siihen, että 800 000 julkisen hallinnon työntekijää jää pois töistä ja useat valtion virastot pysyvät kiinni, kunnes sopu löytyy.

Edustajainhuoneen aiemmin hyväksymä väliaikaisratkaisu olisi vaatinut taakseen 60 senaattoria sadasta, mutta myöhään yöhön kestäneessä kokouksessa vain 50 senaattoria oli lopulta sen kannalla.

Republikaanit olisivat tarvinneet esityksen taakse vähintään 10 demokraattia, mutta vain viisi kallistui sen kannalle ja samalla viisi republikaania äänesti sitä vastaan.

Demokraattien johtajat vaativat esitykseen mukaan kirjausta, joka suojaisi luvatta maahan saapuneiden siirtolaisten lapsia karkottamiselta.

Valkoisen talon julkaiseman tiedotteen mukaan demokraatit pitävät edesvastuuttomilla vaatimuksillaan lainkuuliaisia amerikkalaisia panttivankina. Lisäksi tiedotteessa todetaan, että maahanmuutosta ei edes keskustella, ennen kuin virastot on saatu auki ja hallinnon rahoitus turvattua. 

Liittovaltion hallinto on suljettu neljä kertaa vuoden 1990 jälkeen, viimeksi vuonna 2013. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja