Yhdysvalloissa koronakuolemien määrä jo lähes 100 000 – New York Times julkaisi koskettavan eleen sunnuntaiaamuna: "He eivät ole vain numeroita listalla, he olivat me"

Yhdysvalloissa koronaviruksen seurauksena on kuollut jo lähes 100 000 ihmistä, mikä on mittaamaton menetys, kertoi New York Times kannessaan sunnuntaina.

Yhdysvaltojen yksi merkittävimmistä sanomalehdistä, vuonna 1851 perustettu New York Times, ilmestyi sunnuntaina etukansi satojen koronaan kuolleiden nimien peittämänä.

Sanomalehden etukanteen oli kirjoitettu Yhdysvalloissa menehtyneiden nimiä, iät ja joitain henkilökohtaisia tietoja osasta kuolonuhreja. 

– He eivät ole vain numeroita listalla. He olivat me, luki artikkelin alkutekstissä.

Lehden mukaan sen toimittajat kävivät läpi tuhansia kuolinilmoituksia ja muistokirjoituksia sadoista yhdysvaltalaisista sanomalehdistä korostaakseen sitä, miten pandemia vaikuttaa tuhansiin yksittäisiin ihmisiin.

Tällä viikolla maan osavaltioista 11 on raportoinut suurimman määrän uusia tartuntatapauksia tähän mennessä. Yhteensä koko maassa on koko pandemian aikana vahvistettu 1,66 miljoonaa tartuntaa.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, kuinka New York Times peitti etukantensa koronan kuolonuhrien nimillä.

Lue myös:

    Uusimmat