Mainos

Yhdysvalloissa hedelmöityslääkäri käytti hoidoissa luvatta omaa spermaansa – laki ei kieltänyt, sai ehdollista valehtelusta

Yhdysvaltalainen hedelmällisyyslääkäri sai ehdollisen vankeusrangaistuksen tapauksessa, jossa oli käyttänyt omaa siemennestettään asiakkaidensa hedelmöittämiseen kymmeniä kertoja.

Miehen tuomio ei tullut suoranaisesti sperman käytöstä, sillä osavaltion laki ei kieltänyt lääkäriltä kyseisen kaltaista toimintaa. 79-vuotias lääkäri kuitenkin valehteli viranomaisille toimistaan asian selvitystöissä, mikä oli laitonta. Mies sai vuoden kestävän ehdollisen rangaistuksen viranomaisille valehtelusta ja rikostutkinnan estämisestä.

Miehen toimet tapahtuivat 1970–1980-luvulla. Tapauksen jäljille päästiin IndyStarin mukaan, kun hedelmöityshoidoista syntyneet lapset alkoivat selvittää biologisia juuriaan DNA:n perusteella. He huomasivat heillä olevan useita yhteyksiä hoitoja antaneen lääkärin sukulaisiin, mikä herätti heidän epäilyksensä.

Uhrit toivoivat miehelle pitkää rangaistusta.

– Tyttäreni ajatteli olevansa mieheni lapsi. Hän (lääkäri) pilasi sen kaiken. Minun oli mentävä kotiin ja kerrottava miehelleni, että hän ei ole lapseni isä, erään hedelmöityshoidossa alkunsa saaneen lapsen äiti kertoo Fox56-uutiskanavalle.

The Sunin mukaan mies oli kertonut potilaille, että siemenneste tulee lääketieteen opiskelijoilta sekä lääketieteen ja hammaslääketieteen erikoistuvilta lääkäreiltä. Hän myös väitti, että luovuttajan spermaa käytetään korkeintaan kolme kertaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.