Yhdysvalloissa asuva venäläistähti vieraili pitkästä aikaa Moskovassa – yksi selvä muutos katukuvassa pisti silmään

Yhdysvalloissa pitkään asunut entinen pituushyppytähti Daria Klishina on viime aikoina keskittynyt perhe-elämään ja sosiaaliseen mediaan. Hiljattain kotimaassaan Venäjällä vieraillut Klishina kertoi Moskovassa tekemistään havainnoista Championatin haastattelussa.

Aktiiviuransa vuonna 2021 lopettanut Klishina on asunut ja harjoitellut Yhdysvalloissa vuodesta 2012. Etäisyys Venäjään ja maan harjoittelukulttuuriin takasi aikanaan sen, että Klishina oli yksi harvoista venäläisyleisurheilijoista, jotka pääsivät mukaan arvokisoihin sen jälkeen, kun Kansainvälinen yleisurheiluliitto sulki heidät ulos valtiojohtoisen dopingin vuoksi.

Elokuussa Miamissa asuva Klishina vieraili Venäjällä ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun maa aloitti sotatoimet Ukrainassa helmikuussa 2022. Yhdysvalloissa sota ei Klishinan mukaan enää juuri nouse uutisaiheeksi. Ihmisten tietämys tapahtumista on hyvin suurpiirteistä.

– He ovat kuulleet, että jotakin tapahtuu, että sota on käynnissä, mutta he eivät tiedä siitä sen enempää. Aihetta ei käsitellä televisiossa niin aktiivisesti kuin aiemmin. Se saa vähemmän huomiota uutisissa, Klishina sanoo.

– Monet vain eivät katso televisiota. Löytääkseen yksityiskohtia siitä, mitä maailmassa tapahtuu, pitää etsiä erityisesti politiikan uutisia. Tiedän, että valtava osa ihmisistä ei tee niin. Joko heitä ei kiinnosta tai he vain eivät tiedä asiasta.

Aktiivisesti Instagramissa kuvia 357 000 seuraajalleen julkaiseva Klishina kertoo kohdanneensa sosiaalisessa mediassa paljon vihaa Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Ensimmäisen sotavuoden jälkeen negatiivisia kommentteja ei ole enää tullut.

Klishina sanoo sodan vaikuttaneet häneen suuresti, vaikka ei suoraan Venäjän toimia tuomitsekaan.

– En halua maailmassamme olevan tällaisia suuria erimielisyyksiä. Kukaan ei toivo tätä. Valtava määrä ihmisiä kärsii, eikä tästä koidu mitään positiivista, Klishina sanoo.

– Kaikkien kannalta on parempi, että kaikki ovat terveitä ja elävät rauhassa. 

Elokuussa käydessään pitkästä aikaa Venäjällä Klishina näki, miten arki Venäjällä sujuu sota-aikana. Hänen mukaansa moni asia on pysynyt ennallaan naapurimaassa käytävästä sodasta huolimatta.

– En huomannut mitään valtavia muutoksia. Paitsi ehkä joidenkin kauppojen puuttumisen. Ostoksilla käyminen ei ollut aikeenani, mutta se pisti silmään.

Lue myös:

    Uusimmat