Mainos

Yhdysvalloilta lisää Venäjä-pakotteita – nämä suomalaiset ovat listalla

Yhdysvallat on asettanut uusia Venäjän-vastaisia pakotteita. Listalla on suomalaisia yrityksiä ja henkilöitä. 

Pakotelistalla on muun muassa Jokerien osaomistaja Roman Rotenberg ja liikemies Kai Paananen sekä yritykset Långvik Capital, Airfix Aviation, SET Petrochemicals ja Southeast Trading. 

Pakotteet osuvat muun muassa kaasumiljardööri Gennadi Timtshenkon ja liikemies Boris Rotenbergin tukijoihin. Sekä Rotenberg että Timtshenko tunnetaan Venäjän presidentin Vladimir Putinin liittolaisina. Lisäksi pakotelistalle laitettiin esimerkiksi entisiä Ukrainan viranomaisia. 

Tavoitteena painostaa Venäjää

Kai Paananen on lappeenrantalainen liikemies, joka on mukana öljybisneksessä. Hänellä on liiketoimiensa kautta vahvoja kytköksiä Venäjälle ja niin ikään USA:n pakotelistalla olevaan Gennadi Timtshenkoon. 

Reutersin mukaan pakotteiden tavoitteena on taivutella Venäjää pysymään Minskin rauhansopimuksen tavoitteissa ja hillitä taisteluita Itä-Ukrainassa. 

– Tavoitteenamme on antaa Venäjälle painettta kansainvälisten lakien rikkomisesta ja konfliktin kiihdyttämisestä Itä-Ukrainassa, OFAC-johtaja John Smith kommentoi tiedotteessa. 

Kai Paananen kuvassa oikealla. Myös Hjallis Harkimo (vas.), Jukka Kohonen ja Jari Kurri olivat Jokereiden tiedotustilaisuudessa 3.2.2014. Kuva: Lehtikuva.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.