Mainos

Yhdysvallat tehostaa maassa laittomasti olevien karkottamista – pelkkä liikennerikkomus voi johtaa lähtöpasseihin

Yhdysvallat aikoo tehostaa merkittävästi maassa laittomasti olevien karkottamista. Valkoinen talo ja Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuden virasto DHS kertoivat asiasta tiistaina. 

Aikaisemmin maasta karkotettiin ensisijaisesti vakavista rikoksista tuomittuja. Nyt ensisijaisesti häädettävien joukko laajennetaan koskemaan kaikkia rikoksesta epäiltyjä tai tuomittuja. Myös liikennerikkomukset lasketaan mukaan. 

Monet laittomasti maassa oleskelevat syyllistyvät päivittäisessä arjessaan jatkuvasti ajokortitta ajoon, sillä useimmat osavaltiot eivät anna heidän hankkia ajokorttia. 

Karkottamista tehostetaan myös palkkaamalla tuhansia uusia viranomaisia ja nopeuttamalla karkotuskuulemisia.  

DHS aikoo lisäksi pyytää paikallisia lainvalvojia osallistumaan laittomasti maassa olevien pidätyksiin. Monet yhdysvaltalaiskaupungit ovat kuitenkin julistautuneet turvapaikkakaupungeiksi, mikä tarkoittaa, etteivät paikalliset viranomaiset suostu tällaiseen yhteistyöhön. Presidentti Donald Trump on uhannut evätä turvapaikkakaupungeilta kaiken rahoituksen, jota ne nyt saavat valtiolta. 

Uutistoimisto AP:n mukaan DHS suunnittelee myös alkavansa palauttaa Meksikosta rajan yli laittomasti maahan pyrkiviä Meksikoon riippumatta siitä, mistä maasta he ovat lähtöisin. Meksiko mitä todennäköisimmin vastustaa ajatusta. 

"Ei massakarkotuksia" 

Washington Postin mukaan kansallisen turvallisuuden viraston edustaja vakuutti tiistaina tiedotusvälineille, etteivät uudet linjaukset johda laajamittaisiin karkotuksiin. 

– Meillä ei ole henkilöstöä, aikaa eikä resursseja mennä (maahanmuuttaja)yhteisöihin keräämään ihmisiä kokoon ja heittää heitä massoina busseihin. Se on pelkästään ihmisten mielikuvitusta, sanoi nimettömänä pysyttelevä viraston edustaja ryhmäpuhelussa useille toimittajille. 

Yhdysvalloissa arvioidaan olevan 11 miljoonaa laittomasti maassa oleskelevaa maahanmuuttajaa. 

Laittoman maahanmuuton hillitseminen oli yksi Trumpin keskeisiä vaalilupauksia.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.