Yhdysvallat syyttää venäläisiä vakavan vaaratilanteen aiheuttamisesta – katso videolta, miten venäläishävittäjät yhtäkkiä ilmestyvät yhdysvaltaisen pommikoneen viereen

0:51
Katso Yhdysvaltojen ilmavoimien kuvaamalta videolta, miten venäläishävittäjät yhtäkkiä ilmestyvät yhdysvaltaisen pommikoneen viereen.

Yhdysvallat syyttää venäjän ilmavoimia vakavan vaaratilanteen aiheuttamisesta ja epäammattimaisesta käytöksestä Mustan meren yllä. Yhdysvaltojen ilmavoimien kuvaamalla videolla näkyy, miten venäläishävittäjät lentävät erittäin lähellä Yhdysvaltojen pommikonetta.

Yhdysvaltojen ilmavoimien lausunnon mukaan venäläishävittäjä lensi vain 30 metrin päässä yhdysvaltalaisesta pommikoneesta, CNN kertoo.

Ilmavoimien mukaan tilanne oli erittäin vaarallinen ja epäammattimainen, ja se toistui useita kertoja. Ilmavoimien mukaan koneiden läheisyys aiheutti turbulenssia ja rajoitti pommikoneen liikkumatilaa.

– Tällainen toiminta lisää yhteentörmäyksen riskiä ilmassa. Ne ovat tarpeettomia, sekä ristiriidassa hyvien ilmailutapojen ja kansainvälisten sääntöjen kanssa, Yhdysvaltojen ilmavoimien kenraali Jeff Harrigian sanoi kausunnossa.

Välikohtaus tapahtui kansainvälisessä ilmatilassa Mustan meren yllä perjantaina.

Boeing B-52 Stratofortress -pommikoneet oli lähetetty lentämään yli 30 Nato-maan yli voiman ja solidaarisuuden osoitukseksi, Yhdysvaltojen lausunnossa kerrotaan.

Voit katsoa Yhdysvaltojen ilmavoimien kuvaaman tilanteen artikkelin alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja