Mainos

Yhdysvallat lisäsi Venezuelan varapresidentin pakotelistalle

Yhdysvallat asettaa sanktioita Venezuelan varapresidentille.

Yhdysvallat syyttää Venezuelan varapresidentti Tareck El Aissamia huumerikollisten ja "Lähi-idän terroristien" avustamisesta, kirjoittaa The Wall Street Journal.  

Sanktioiden seurauksena El Aissamin Yhdysvalloissa olevat varat jäädytetään. Yhdysvaltain kansalaiset tai muut yhdysvaltalaistahot eivät myöskään enää saa tehdä bisnestä hänen kanssaan.

El Aissami oli päätöksestä tuohtunut, mutta näki siinä myös myönteisen puolen.

– Otan tämän halpamaisen ja kurjan hyökkäyksen tunnustuksena statuksestani anti-imperialistisena vallankumouksellisena, hän totesi Twitterissä.

Myös El Aissamin kanssa läheistä yhteistyötä tekevä venezuelalainen liikemies Samark Bello lisättiin pakotelistalle.  

El Aissamista tuli Venezuelan varapresidentti 4. tammikuuta, kun presidentti Nicolas Maduro nimesi hänet virkaan. El Aissami toimi tätä ennen väkivallan riivaaman Araguan osavaltion kuvernöörinä. Hän on toiminut myös Venezuelan sisä- sekä oikeusministerinä Maduron edeltäjän aikakautena.  

WSJ:n tietojen mukaan Yhdysvaltain viranomaiset ovat tutkineet El Aissamin epäiltyjä yhteyksiään huumeiden salakuljettajiin ainakin vuodesta 2015. Hän on aiemmin kiistänyt itseensä kohdistuneet syytökset rikollisesta toiminnasta.  

Sanktiopäätöksen odotetaan kiristävän Venezuelan ja Yhdysvaltain välejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.