Venezuelan armeijan väkeä on pantu vankilaan hallinnon vastaisten suunnitelmien tukemisesta

Venezuelassa armeijan edustajia on viime kuukausien aikana pantu vankilaan, koska heidän epäillään tukeneen "Yhdysvaltojen ja Kolumbian pyrkimyksiä" kaataa maan hallitus. Asiasta kertoi Venezuelan presidentti Nicolas Maduro sunnuntaina Televen-kanavan haastattelussa.

Maduro ei kertonut kiinni otettujen määrää eikä myöskään yksityiskohtia väittämistään juonitteluista. Presidentti kertoi sotajoukkojen estäneen viitisenkymmentä yritystä rekrytoida armeijan väkeä työskentelemään ulkomaiden strategian edistämiseksi. Maduron mukaan tämä tarkoitti esimerkiksi ohjusten varastamista sekä yrityksiä sabotoida muun muassa tutkia ja lentokoneita.

Maduron lausuntoa värittää se, että maan vasemmistohallinnon läheinen liittolainen Evo Morales erosi Bolivian presidentin paikalta aiemmin tässä kuussa. Morales menetti maan asevoimien tuen kolme viikkoa kestäneiden levottomuuksien jälkeen.

Madurosta eroon haluava Venezuelan oppositio on innostunut Moralesin esimerkistä, mutta Maduro itse on sanonut, ettei moista tule tapahtumaan Venezuelassa. Presidentin mukaan armeijassa on pysyvää tiedustelua, jolla pyritään tarkkailemaan yrityksiä jakaa ja heikentää asevoimia. Armeijan tuki on ensiarvoisen tärkeää Maduron hallinnon vallassa pysymiselle.

Venezuelalaisen ihmisoikeusjärjestö Foro Penalin mukaan Venezuelassa on noin 400 poliittista vankia, joista yli sata on armeijasta.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja