Mainos

Yhdysvallat ja Etelä-Korea vastasivat ohjuskokeeseen sotaharjoituksella

2:01

Yhdysvallat ja sen liittolainen Etelä-Korea ovat vastanneet ohjusharjoituksella Pohjois-Korean ohjuskokeeseen.

Maiden yhteisharjoituksessa laukaistiin useita lyhyen kantaman ballistisia ohjuksia vastauksena Pohjois-Korean tiistaina laukaisemaan mannertenväliseen ohjukseen. Arvioiden mukaan Pohjois-Korean ohjus voisi yltää aina Yhdysvaltain Alaskaan.

Etelä-Korean asevoimien mukaan harjoituksessa kuvattiin kykyä iskeä täsmällisesti vihollisen päämajaan hätätilan aikana.

Etelä-Korean uusi hallitus on aiemmin kertonut olevansa valmis rauhanneuvotteluihin, jos Pohjois-Korea hylkää suunnitelmat ydinaseista. Presidentti Moon Jae-in on ilmaissut haluavansa Koreoiden välille rauhan neuvottelemalla. Ääni kellossa muuttui Pohjois-Korean ohjuskokeen jälkeen.

– Pohjois-Korean vakava provokaatio vaati meitä reagoimaan kannanottoa voimakkaammalla tavalla, Moon lausui.

Myös Yhdysvaltojen Korean-joukkojen komentaja antoi tiedonannon harjoituksen jälkeen. Hän sanoi, että ainoastaan itsekuri erottaa aselevon ja sodan toisistaan. Yhdysvalloilla on noin 28 500 sotilasta Etelä-Koreassa.

Harjoitukset järjestettiin vain noin vuorokausi Pohjois-Korean ohjuskokeen jälkeen.

Venäjä ja Kiina vetosivat tiistaina kärjistyvän tilanteen molempiin osapuoliin. Yhteisvetoomuksessa maat ehdottivat, että Pohjois-Korea lopettaisi ohjuskokeet ja samaan aikaan Yhdysvallat ja Etelä-Korea lakkaisivat pitämästä yhteisiä sotaharjoituksia, jotka ärsyttävät Pohjois-Koreaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.