Pohjois-Korea laukaisi mereen kaksi lyhyen kantaman ohjusta

Pohjois-Korea laukoi ohjuksia 1:18
Pohjois-Korea laukoi ohjuksia viimeksi toukokuussa.

Pohjois-Korea laukaisi kaksi lyhyen kantaman ohjusta mereen torstaiaamuna, Etelä-Korean puolustusvoimat kertoo. Etelä-Korea vahvisti, että pohjoisesta laukaistut ammukset olivat ohjuksia.

Toinen ohjuksista lensi eteläkorealaisten analyysin mukaan 430 kilometrin matkan ja toinen hieman pidemmälle.

Etelä-Korea ja Yhdysvallat tekevät parhaillaan analyysia ohjuksista.

Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea laukaisi ensimmäisen ammuksen kello 5.34 paikallista aikaa ja toisen kello 5.57. Ammukset laukaistiin Wonsanin alueelta Pohjois-Korean itäosasta Japaninmereen.

– Ei ole tiedossa, oliko (Pohjois-Korean johtaja) Kim Jong-un valvomassa laukaisua paikan päällä, Etelä-Korean puolustusvoimien edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Puolustusvoimat kertoi olevansa valmiustilassa mahdollisten lisälaukaisujen varalta.

Pohjois-Korea ampui lyhyen kantaman ohjuksia viimeksi toukokuussa

Tämän päivän laukaisut saattavat liittyä Yhdysvaltain ja Etelä-Korean elokuussa pidettäviin sotaharjoituksiin, joihin Pohjois-Korea suhtautuu hyvin ynseästi. Pohjois-Korea varoitti viime viikolla, että sotaharjoitukset voivat vaikuttaa Yhdysvaltojen kanssa kaavailtuihin ydinaseriisuntaneuvotteluihin. Sotaharjoitusten kokoa on rajoitettu jännitteiden lieventämiseksi.

Pohjois-Korean Kim ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat Koreoiden rajalla kesäkuun lopussa ja sopivat jatkavansa jäissä ollutta ydinasedialogia.

Lue myös:

    Uusimmat