Video: Etelä-Korean hävittäjät vastasivat Pohjois-Korean uhitteluun ampumalla ohjuksia Japaninmereen

Video: Etelä-Korea vastasi Pohjois-Korean uhitteluun pudottamalla hävittäjistään ohjuksia Japaninmereen 1:02
Asevoimien julkaisemalla videolla näkyy, kuinka eteläkorealaiset KF-16- ja KF15-hävittäjät pudottavat SPICE 2000- ja SLAM-ER -ohjuksia mereen.

Etelä-Korea vastasi Pohjois-Korean aamuiseen ohjuslaukaisuun ampumalla lukuisia ohjuksia maiden väliselle meriraja-alueelle.

Pohjois-Korea laukaisi keskiviikkoaamuna ainakin 23 ohjusta lähelle Etelä-Korean rannikkoa. Ohjuksia ammuttiin enemmän kuin koskaan aiemmin yhden päivän aikana. Yksi niistä osui alle 60 kilometrin päähän Etelä-Korean rannikosta.

Etelä-Korean asevoimat kertoivat ampuneensa kolme ilmasta laukaistavaa ohjusta lähelle Etelä-Korean ja Pohjois-Korean välistä aluevesirajaa vastauksena Pohjois-Korean laukaisemiin ohjuksiin.

Asevoimien julkaisemalla videolla näkyy, kuinka eteläkorealaiset KF-16- ja KF15-hävittäjät pudottavat SPICE 2000- ja SLAM-ER -ohjuksia mereen. Voit katsoa videon artikkelin alusta.

Myöhemmin keskiviikkona Etelä-Korea vielä ampui tykistöllä satakunta ammusta maiden väliselle meriraja-alueelle. Pohjois-Korea on sanonut sen ohjuskokeiden olleen vastaus Etelä-Korean ja Yhdysvaltojen laajoihin sotilasharjoituksiin, jotka ovat käynnissä tällä hetkellä alueella.

Pohjois-Korea kutsui harjoituksia "aggressiivisiksi ja provokatiivisiksi", ja varoitti maiden maksavan "kaikista kauheimman hinnan historiassa", jos ne jatkavat niitä.

Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol kutsui Pohjois-Korean ohjuslaukaisuja lähelle aluevesiään "käynnissä olevaksi hyökkäykseksi".

EU ja Yhdysvallat tuomitsivat Pohjois-Korean ohjusiskut

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel tuomitsi Pohjois-Korean tekemät ohjusiskut keskiviikkona. Michel tviittasi olevansa tyrmistynyt Pohjois-Korean aggressiivisesta ja vastuuttomasta käytöksestä. Hän ilmaisi Euroopan unionin tuen ja solidaarisuuden Etelä-Korealle ja muille alueen valtioille.

Valkoisen talon kansallisen turvallisuusneuvoston tiedottaja John Kirby kutsui Pohjois-Korean toimia "holtittomiksi".

– Tuomitsemme nämä ohjuslaukaisut ja Pohjois-Korean holtittoman päätöksen ampua ohjus Korean tasavallan merirajan toiselle puolelle, hän sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat