Mainos

Ydinvoimayhtiön "kädenojennus" japanilaisille: 8,5 euroa/ hlö

Fukushiman turmaydinvoimalan omistavan Tepco-yhtiön tarjous säteilyalueella asuville ihmisille on herättänyt raivoa Japanissa. Yhtiö on päättänyt jakaa kaikkiaan 20 miljoonaa jeniä eli vajaat 170 000 euroa ydinvoimalan lähialueiden asukkaille.

Muun muassa Namien kaupunki on kieltäytynyt Tepcon tarjouksesta. Kaupungin edustaja Kousei Negishi laskee, että 20 000 asukkaan Namiessa kukin asukas saisi käteensä noin 12 dollaria eli 8,5 euroa.

Kaupungin pormestari Tamotsu Baba on pöyristynyt Tepcon tarjouksesta.

- Asukkaamme kärsivät. Kaikki mitä olemme rakentaneet, on tuhoutunut. Missä viipyy suora anteeksipyyntö? Baba kysyy uutiskanava CNN:n haastattelussa.

Tepco on kiirehtinyt korostamaan, että asukkaille nyt tarjottu summa on vain symbolinen kädenojennus turman aiheuttamista ongelmista. Yhtiön mukaan varsinaiset korvaukset maksetaan asukkaille vasta siinä vaiheessa, kun tuhojen kokonaislaajuus ja -vaikutukset ovat selvillä.

Sijoituspankki Merrill Lynch arvioi viikko sitten, että Tepcoa odottavat ainakin yli 12 miljardin dollarin eli lähes 8,6 miljardin euron korvausvaateet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.