Ydinaseet: Tämä Stubbin puheissa häiritsee Haavistoa

Ydinasekysymykset jakoivat edelleen ehdokkaiden mielipiteitä – katso koko kipakka keskustelu tästä 4:30
VIDEO: Katso Haaviston ja Stubbin kipakka ydinasekeskustelu tästä

Presidenttiehdokkaiden kannat eroavat edelleen puhuttaessa ydinaseiden sallimisesta Suomen maaperällä. 

Alexander Stubb kannattaa sitä, että ydinaseiden liikuttaminen Suomen maaperällä mahdollistettaisiin esimerkiksi Naton harjoituksia varten. 

Pekka Haavisto pitää taas järkevänä Naton nykypolitiikkaa, jossa ydinaseita ei tuoda Euroopan unionin ulkorajojen lähelle. 

Ehdokas Haaviston kannattaja kysyikin suorana MTV:n Presidentinvaalien kaksintaistelussa, miksi Stubb haluaa Moskovan ajattelevan, että Suomessa olisi ydinaseita.

Stubb on painottanut läpi kampanjansa, että ydinase on nimenomaan pidäke. 

– Jos saisin hieman opponoida kysymystä. Minähän olen tismalleen samaa mieltä Sauli Niinistön kanssa, ettei ydinaseista kannata avata keskustelua. Siksi olen ihmetellyt, että illasta toiseen Pekka Haavisto ja hänen kannattajansa nostavat tämän kysymyksen esille, Stubb sanoo.

Haavisto pysyi kannassaan mainitsi heidän eriävän mielipiteen ydinenergialain tiimoilta syyksi, miksi kysymys on esillä. 

– Suomi kuuluu Naton ydinasetyöryhmään. Suomi osallistuu jatkossa Naton ydinaseharjoituksiin ja niissä ei liikutella ydinaseita. Nyt se, että täältä Suomesta käsin avattaisiin tämä ydinasekysymys ja nostettaisiin esille samalla, kun Natolla on tässä hyvin vakiintunut politiikka jo 50-luvulta asti on tarpeeton lisä, Haavisto vastaa. 

Videolta yltä voit katsoa koko kipakan ydinasekeskustelun kokonaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat