WRC-talli lipsautti kuljettajauutisen, päivitys poistettiin vähin äänin – jättijulkistus tulossa?

M-Sport-tallista odotetaan kuljettajauutisia.

Sunnuntaina päättyneellä kaudella vain kahta WRC-autoa ajattanut M-Sport tuplaa Dirtfish-sivuston tietojen mukaan autokuntiensa määrän ensi kaudeksi, ja tammikuun Monte Carlo -rallissa nähdään viivalla neljä uutta Ford Puma Rally1 -hybridiautoa.

Viimeiset kolme vuotta Hyudnain keikkakuskina ajaneen Craig Breenin M-Sport-sopimus solmittiin Suomen MM-rallissa, perjantai-illan pimeydessä ajetun Oittilan erikoiskokeen jälkeen jyväskyläisen hotellin neuvotteluhuoneessa. M-Sportilla Breen, 31, pääsee ensimmäisen kerran urallaan ajamaan täyden kauden ykkösluokassa, ja hänestä ollaan tekemässä M-Sportin johtavaa kuljettajaa.

Kaksi viime kautta kautta M-Sportin WRC-autolla ajaneen Gus Greensmithin, 24, sopimus puolestaan julkaistiin viime viikonloppuna Monzassa ajetun kauden 2021 päätösosakilpailun yhteydessä.

Maanantai-iltana M-Sport julkaisi Twitterissä videon, jossa Greensmith ja uusi kartanlukijansa Jonas Andersson vierailivat ajoasuja ja turvallisuusvälineitä valmistavan Sparcon tehtaalla yhdessä Adrien Fourmaux'n ja tämän kartanlukijan Alexandre Corian kanssa.

– Oli hienoa käydä ystäviemme luona mitattavana ennen kautta 2022, M-Sportin tviitissä sanottiin.

Tviitti julkaistiin tässä muodossa ilmeisesti vahingossa, sillä se poistettiin hetkeä myöhemmin vähin äänin ja korvattiin myöhemmin toisenlaisella muotoilulla, jossa ei puhuta enää mitään kaudesta 2022.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Alkuperäinen tviitti oli sikäli mielenkiintoinen, että Fourmaux'n, 26, jatkosopimusta ei ole vielä julkaistu. Sitä on toki pidetty itsestäänselvyytenä jo pitkään, sillä Fourmaux on vastannut uuden Puman kehitystyöstä yhdessä testikuljettaja Matthew Wilsonin kanssa.

Maanantai-iltana julkaistun tviitin myötä Fourmaux'n jatkosopimus on varma.

Rallipiireissä odotetaan tälle viikolle myös uutisia Fourmaux'n kolmannesta tallikaverista. M-Sport on käynyt Sébastien Loebin kanssa pitkään ja hartaasti neuvotteluita ensi kaudesta, ja mahdollista on, että osapuolet ovat päässeet nyt sopuun.

Urallaan ennätykselliset yhdeksän maailmanmestaruutta ja 79 MM-rallia voittanut Loeb, 47, testasi uutta Pumaa lokakuussa Espanjassa. Hän on kilpaillut rallin MM-sarjassa viimeksi kaudella 2020 ajaessaan tuolloin Breenin tavoin Hyundain keikkakuskina. M-Sport-sopimuksen toteutuessa Loebin uskotaan ajavan ensi kaudella vain osan kilpailuista, mukaan lukien kauden avaavan Monte Carlo -rallin.

Lue myös:

    Uusimmat