Woody Allen: Rakastan käsikirjoittaa rooleja naisille

AVAlla nähdään perjantaina 27.9 kello 21 Woody Allenin elokuva Sinua parempaa. Romanttinen komedia kertoo neuroottisen käsikirjoittajan ja näyttelijättären sekavasta suhteesta, jota mutkistavat vielä äiti ja manageri. Woody Allen kertoo rakastavansa naisia ja heistä kirjoittamista.

Tuottelias ohjaaja Woody Allen, 77, tunnetaan draama- ja komediaelokuvista, jotka sijoittuvat usein New Yorkiin. AVAn perjantain elokuva paneutuu käsikirjoittajan ja näyttelijättären monimutkaiseen suhteeseen.

Allen paljastaa, ettei hän osannut kirjoittaa naisille, kun hän aloitti nuorena miehenä elokuvien käsikirjoittamisen. Hän otti aina miesnäkökulman. Asia muuttui, kun Allen tapasi Diane Keatonin Play it again, Sam -elokuvan kuvauksissa 1970-luvulla. Sekä Allen että Keaton näyttelivät kyseisessä Allenin käsikirjoittamassa elokuvassa.

– Aloimme seurustella, muutimme yhteen ja meistä tuli hyvin läheisiä. Aloin kirjoittaa Dianelle ja huomasin, että voin käsikirjoittaa naisille, Woody Allen kertoo.

– Pidän naisista ja nautin heidän seurastaan. Editoin tekstini naisen kanssa. Kaikki editointiassistenttini ovat naisia ja kaikki lehdistöihmiseni ovat naisia. Tuottajani on nainen. Minä vain nautin naisten seurasta niin paljon ja saan heistä energiaa. Jostain syystä minusta on myös kiinnostavaa kirjoittaa naisista. Kirjoitan välillä myös miehistä, mutta sydämeni on enemmän mukana, kun kirjoitan roolia naiselle, Allen sanoo.

Allenin mielestä näyttelijöistä löytyy enemmän lahjakkaita naisia kuin miehiä, ja monet hänen kirjoittamistaan kiinnostavimmista rooleista ovat olleet naisille.

Allenin naissuhteissa on ollut värikkäitä käännöksiä

Myös Allenin yksityiselämä naisten kanssa on ollut mielenkiintoista. Diane Keatonin jälkeen Woody Allen alkoi seurustella näyttelijä Mia Farrow'n kanssa vuonna 1980, ja he saivat myös yhteisen biologisen lapsen. Farrow oli adoptoinut Soon Yi -nimisen tyttären ennen aikaa Allenin kanssa. Soon Yi oli 10-vuotias, kun Allen ja Farrow alkoivat seurustella. Reilun kymmenen vuoden päästä skandaali oli valmis, kun Woody Allen alkoi seurustella itseään 35 vuotta nuoremman Soon Yin kanssa, joka oli tapahtumien aikaan 21-vuotias. Pariskunta on vieläkin naimissa.

Allen on myöhemmin ihmetellyt, miten suhdetta on voitu paheksua. Soon Yi on puolestaan sanonut, ettei Allen koskaan ollut hänelle isähahmo. Allen kuitenkin kertoo, että hän on vuosien saatossa oppinut, miten parisuhteessa kuuluu riidellä.

– Yhdessä asuvat ihmiset ajautuvat riitoihin. Nuorempana nämä riidat tuppaavat eskaloitua tai mukana ei ole viisautta, joka pitäisi riidan perspektiivissä, ja riidat lähtevät käsistä. Vanhempana tajuaa, että "No, tämä riita menee ohi. Emme ole samaa mieltä tästä asiasta, mutta se ei ole maailmanloppu", Allen kertoi Esquire-lehdelle.

AVA Elokuva: Sinua parempaa perjantaina 27.8. klo 21.00! Lisäksi AVAn syksyssä on luvassa Allenin klassikkoelokuvien sarja.


AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

AVA / Emmi Maaranen

Kuvat: Getty Images

Lähteet:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja