William Shakespearen Romeo + Julia – oletko huomannut tätä elementtiä hittielokuvassa?

Tiesitkö tätä William Shakespearen Romeo + Julia -elokuvasta?

William Shakespearen Romeo + Julia -elokuvassa australialainen BazLuhrmann siirsi Shakespearen vuosisatojen ajan koskettaneen tragedian tapahtumat Italian Veronasta nykypäivään. Floridan Verona Beach on alue, jonka vallasta taistelevat Montaguet ja Capuletit.

Sukujen välisestä eripurasta huolimatta toisensa kohtaavat Romeo ja Julia. He rakastuvat. Kohtalo ei kuitenkaan ole heidän puolellaan...

AVA kokosi yhteen mielenkiintoiset faktat illan elokuvasta. Vaikka Romeon ja Julian tarina on monelle tuttu, huomioi, että alla olevat faktat paljastavat yksityiskohtia juonesta.

Roolitus

Leonardo DiCaprio oli ohjaajan ensimmäinen valinta Romeoksi, vaikka hän harkitsi myös Neil Patrick Harrisia. DiCaprio kertoo olleensa elokuvan tiimoilta huolestunut: hän luuli joutuvansa puhumaan Shakespearea englantilaisella aksentilla.

– Kaksi nuorta kasvaa vihan ilmapiirissä ja löytää rakkauden sen keskellä. En ensin tiennyt, voisinko samaistua, mutta kun syvennyin elokuvaan, tajusin, miten se kuvaa aikoja, joita elämme, kuvausten aikaan 21-vuotias DiCaprio on todennut.

Muun muassa EwanMcGregor ja ChristianBale olivat ehdolla Mercutioksi; Tybaltin rooliin mietittiin BenicioDelToroa.

Julian rooli oli mennä NataliePortmille, mutta ohjaajan mielestä hän näytti DiCaprioon verrattuna liian nuorelta. Osaa suunniteltiin myös SarahMichelleGellarille, mutta hän oli töissä toisaalla. Juliaksi olivat ehdolla myös Kate Winslet ja ChristinaRicci.

Roolin saanut ClaireDanes oli elokuvan tekoaikaan 16-vuotias.

Kuvausympäristö

Elokuvaa kuvattiin Miamissa, Mexico Cityssä ja Veracruzissa. Jeesuspatsas, joka näkyy elokuvassa Veronan yllä, on pelkkä efekti. Oikeasti patsas oli alle metrin mittainen.

Elokuvassa ei nähdä miekkoja, mutta niistä puhutaan kyllä: käsiaseet on nimetty miekoiksi ja tikareiksi.

Suurin osa lavasteista rakennettiin elokuvaa varten, jotta lopputulos näyttäisi ainutlaatuiselta. Verona Beachin majat ja Sycamore Grove tuhoutuivat hurrikaanissa kuvausten aikana – hurrikaanin nostattaman myrskyn voi nähdä elokuvan kohtauksessa, jossa Romeo ampuu Mercutiota rannalla!

Oletko huomannut tätä?

Vesi on tärkeässä osassa elokuvassa. Julia pitää päätään veden alla ensimmäisessä kohtauksessa, jossa hänet nähdään. Itse asiassa Claire Danes käytti koko elokuvan ajan peruukkeja, joista yksi oli vedenkestävä!

Romeo ja Julia katselevat toisiaan akvaarion läpi ensitapaamisellaan ja pulahtavat myös uima-altaaseen. Mercutio kuolee meren rannalla ja Tybaltkin putoaa altaaseen kuollessaan. Rankkasade kastelee Romeon epätoivon hetkellä.

Vesi voi symboloida monia asioita, kuten puhdistautumista, syntymää ja elämää. Vesi on usein läsnä käännekohdissa; sitä käytetään myös siunaamiseen. Meri on voiman ja vallan symboli.

Elokuvan erikoisin fakta?

Elokuvan kuvausten aikana tuotannon päähiusstylisti kidnapattiin ja hänestä vaadittiin kolmen sadan dollarin lunnaita! Ohjaaja maksoi lunnaat.

Nykypäivän hirviöt -elokuva nähdään AVAlla lauantaina 18.05. klo 20.


AVA/Maria Aarnio

Kuvat: Getty Images, elokuvasta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja