Mainos

WHO: Vladimir Putinin myyntirajoitukset näkyvät venäläisten juomatottumuksissa – viinankulutus laskenut Venäjällä lähes puolella 15 vuoden aikana

0:25
Suomalaisten myrkytyskuolemat johtuvat usein alkoholista.

Venäläisillä on maine kovina juomareina, mutta tuoreen raportin mukaan alkoholin käyttö on vähentynyt tuntuvasti. Maailman terveysjärjestön WHO:n raportti kertoo, että alkoholin kulutus Venäjällä on laskenut 43 prosentilla vuodesta 2003.

Video: Alkoholi ja lääkeaineet aiheuttavat ison osan suomalaisten myrkytyksistä.

WHO selittää laskua sporttisena tunnetun presidentin Vladimir Putinintoimenpiteillä, kuten alkoholin myyntirajoituksilla. Järjestö huomauttaa, että Venäjää pidettiin pitkään yhtenä eniten alkoholia käyttävistä maista maailmassa, ja 1990-luvulla alkoholi aiheutti merkittävän määrän kuolemia.

Piraattiviinojen kulutus vähentynyt

WHO:n aiemmin julkaisemat luvut osoittavat, että venäläisaikuiset juovat nyt keskimäärin vähemmän alkoholia kuin ranskalaiset ja saksalaiset.

Tutkimuksen mukaan pudotusta kiihdytti piraattiviinojen kulutuksen väheneminen. Raportin kirjoittajat kertovat, että trendi vaikuttaa myös nousseisiin elinajanodotteisiin, jotka viime vuonna nousivat Venäjällä ennätyskorkealle: naisille 78 ja miehille 68 vuotta. Vielä 90-luvun alussa miesten elinajanodote oli 57 vuotta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja