WHO täydensi mielenterveysongelmien listaa – seksiriippuvuus nyt mukana

Maailman terveysjärjestö WHO määrittelee vastedes seksiriippuvuuden mielenterveyden ongelmaksi, kertovat muun muassa brittimediat The Telegraph sekä Daily Mail.

Videolla pohditaan, toimiiko sadan päivän seksittömyyshaaste.

Addiktiiviseksi seksikäyttäytymiseksi voidaan määritellä sellainen seksiin liittyvä toiminta, joka on hallitsematonta ja pakonomaista sekä tuottaa ihmiselle itselleen ahdistusta, masennusta, stressiä tai muita haastavia tunteita ja tilanteita.

WHO:n linjauksen mukaan seksiriippuvuusdiagnoosi edellyttää, että henkilö on kärsinyt addiktiosta puoli vuotta.

Linjaus voi helpottaa avun hakemista

Seksiriippuvuuden määritteleminen mielenterveyden ongelmaksi voi pienentää seksiaddiktien kynnystä hakea hoitoa, uskoo The Telegraphin haastattelema psykiatri.

Apu tulee tarpeeseen, sillä kansainvälisten seksologien mukaan seksiriippuvaisten määrä on kovassa nousussa. Arvioiden perusteella seksiriippuvaisia on noin 3–5 prosenttia. Valtaosa riippuvuudesta kärsivistä on miehiä ja nuoria, 20–30-vuotiaita, aikuisia.

Seksiriippuvuuden määrittelyn mielenterveyden ongelmaksi voi nähdä äskettäisen WHO:n kannanoton jatkumona. Hiljattain järjestö nimittäin linjasi, että videopeliriippuvuus on mielenterveyden ongelma.

***


Lue myös:

    Uusimmat