Mainos

WHO haluaa lisätutkimusta akryyliamideista

Maailman terveysjärjestön asiantuntijat pidättäytyivät antamasta ruokailusuosituksia, mutta vaativat lisää tutkimusta akryyliamidien mahdollisista terveysriskeistä.

Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijat kaipaavat lisäselvityksiä akryyliamidien terveysriskeistä.

Maailman terveysjärjestön ja YK:n maatalous- ja elintarvikejärjestön FAO:n kutsumat 25 asiantuntijaa keskustelivat akryyliamidien mahdollisesta syöpäriskistä Genevessä kolmen päivän ajan.

Keskustelujen päätteeksi asiantuntijat totesivat rasvaisen ruuan mahdollisesti aiheuttavan syöpätapauksia, mutta lisää tutkimustietoa tarvitaan. Minkäänlaisia uusia ruokailusuosituksia Maailman terveysjärjestö ei tässä vaiheessa antanut.

-Suosittelemme monipuolista ruokavaliota, joka sisältää paljon vihanneksia, ja tämä pätee yleisesti, Saksan elintarvikeviraston johtaja Dieter Arnold sanoi.

Kokous kutsuttiin koolle sen jälkeen, kun ruotsalaistutkijat huhtikuussa löysivät joistakin elintarvikkeista runsaita määriä akryyliamidia, joka joidenkin tutkimusten mukaan voi aiheuttaa syöpää eläimissä. Ainetta löytyi erityisesti paistetuista ruuista, kuten perunalastuista ja ranskalaisista perunoista.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.