Mainos

Washington Post: Trumpin puheluita julki – yritti estää Meksikon presidenttiä sanomasta, ettei Meksiko rahoita rajamuuria

Donald Trump yritti saada tammikuussa Meksikon presidenttiä vaikenemaan siitä, että Meksiko ei tule osallistumaan maiden välisen rajamuurin rahoittamiseen.

Washington Post kertoo saaneensa haltuunsa Donald Trumpin ja Meksikon presidentti Enrique Peña Nieton välisen puhelinkeskustelun sisällön. Puhelu käytiin 27. tammikuuta, eli noin viikko Trumpin virkaanastujaisten jälkeen.

Trump yrittää puhelussa taivutella Peña Nietoa olemaan puhumatta lehdistölle siitä, ettei Meksiko aio osallistua maiden välisen rajamuurin rakentamiseen.

Muuri oli tärkeä osa Trumpin vaalikampanjaa. Hän vakuutteli kannattajilleen rakennuttavansa Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalle muurin, jonka kustannukset hän sälyttäisi Meksikon niskoille.

Washington Postin mukaan Trump myönsi puhelussa tietävänsä, että muurin rahoitus tulee hoitumaan muilla keinoin, muttei halunnut että Peña Nieto antaisi lehdistölle lausuntoja, joissa Meksiko kieltäytyy rahoittajan roolista.

– Et voi sanoa lehdistölle noin, Trumpin väitetään sanoneen toistuvasti puhelun aikana.

Hänen väitetään sanoneen myös, että jos Peña Nieto jatkaa samanlaisten lausuntojen antamista lehdistölle, Trump ei enää halua jatkaa yhteistyötä tämän kanssa.

Valkoisen talon edustajat eivät ole virallisesti kommentoineet julki tulleita puheluita. Nimettömänä pysyttelevä Valkoisen talon työntekijä kuitenkin sanoo Washington Postille, että Trumpilla on hyvin tiukka ja suorapuheinen neuvottelutyyli, jolla hän pyrkii ajamaan Yhdysvaltain etua.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.