Mainos

NYT: Valkoinen talo myöntää – Trumpin suitsuttamia puheluita Meksikoon ja partiolaisille ei koskaan soitettu

1:00

Valkoinen talo myöntää, että kahta Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mainitsemaa puhelua ei koskaan tapahtunutkaan, kertoo New York Times -lehti.

Trumpin suitsuttamat puhelut sekä Meksikon presidentin että partiolaisjärjestön johtajan kanssa ovat osoittautuneet keksityiksi.

Valkoisen talon tiedottaja Sarah Huckabee Sanders vahvisti, että puheluita ei ollut tapahtunut. Hän kuitenkin sanoi, ettei Trump valehdellut. Sandersin mukaan monet partiolaisten johtohahmoista puhuivat Trumpille henkilökohtaisesti, ja Meksikon presidentin Enrique Pena Nieton kanssa Trump oli keskustellut Hampurin G20-kokouksessa.

– En sanoisi että se oli valhe, se on aika kova syytös. Nuo keskustelut tapahtuivat, ne eivät vain tapahtuneet puhelimessa vaan kasvotusten, Sanders perusteli.

Puhe partiolaisille herätti paheksuntaa

Trump kertoi maanantaina Meksikon presidentin soittaneen hänelle ja kehuneen Trumpin onnistuneen laittoman siirtolaisuuden kitkemisessä. Trumpin mukaan Pena Nieto kertoi, että harva tulee enää Meksikon etelärajan yli, koska he tietävät matkan joka tapauksessa tyssäävän Yhdysvaltain rajalle.

Meksikon hallitus julkaisi keskiviikkona tiedotteen, jossa se sanoi, ettei kyseistä puhelua ole tapahtunut.

Tiistaina Politico julkaisi täydellisen version Trumpin haastattelusta The Wall Street Journalin kanssa. Siinä Trump hehkutti puhettaan kansallisen partiolaisjärjestön suuressa kokouksessa Länsi-Virginiassa.

– Sain puhelun partiopoikien johtajalta, hän sanoi, että se oli hienoin puhe, joka heille on koskaan pidetty. He olivat hyvin kiitollisia, Trump kertoi.

Keskiviikkona partiolaisjärjestö tiedotti, ettei se ole tietoinen kenenkään johtohenkilönsä puhelusta Trumpille. Tiedotteen mukaan järjestön johtajan Michael Surbaughin aiempi lausunto, jossa hän oli pyytänyt Trumpin puhetta anteeksi partiolaisilta, puhuu itsensä puolensa.

Trumpin puhe partiolaisjärjestön kokouksessa herätti paljon kummastusta, sillä se oli tapahtuman luonteeseen nähden poikkeuksellisen poliittinen. Hän muun muassa hehkutti viime syksyn presidentinvaalien tuloksia.  

1:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.