Wallin sotilasharjoituksista: Yhtä paljon dramatiikkaa kuin mäyräkoiran istahtaessa

Julkinen keskustelu Suomen ja Yhdysvaltojen yhteisistä sotilasharjoituksista oli eduskunnan kyselytuntia myöten osittain "kuin homeinen kaiku 70-luvun Kekkoslovakiasta", kirjoittaa entinen puolustusministeri Stefan Wallin (r.) blogissaan.

Wallinin mukaan uutinen kevään harjoituksista ei ole dramaattinen, sillä harjoitukset kuuluvat kuluvan vuoden 87 harjoituksesta koostuvaan kokonaisuuteen.

Hän myös kirjoittaa olevan päivänselvää, että presidentin ja hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan (tp-utva) tiedotusstrategia petti. Alun perin uutinen Suomen ja Yhdysvaltojen yhteisistä sotilasharjoituksista tuli julkisuuteen mediavuodon kautta.

Wallinin mukaan Kuopion Rissalasta käsin tapahtuvat lentoharjoitukset ovat suorastaan iloinen asia. Wallin kertoo, että Yhdysvaltojen ja Suomen yhteiset kevätharjoitukset ovat vain loogista jatkoa pitkään jatkuneelle kahdenväliselle yhteistyölle.

– Käsi sydämelle: harjoituksissa on yhtä paljon dramatiikkaa kuin hetkellä, jolloin mäyräkoira istahtaa, hän kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat