Mainos

Wada yrittää jo toisen kerran saada tietoja Moskovan antidopinglaboratoriosta – takaraja meni jo vuodenvaihteessa

Maailman antidopingtoimisto Wadan asiantuntijoiden on tarkoitus aloittaa Moskovan vierailunsa keskiviikkona. Tämä on toinen yritys, kun he yrittävät saada tietoa Venäjän urheilijoiden vuosien 2011 ja 2015 välisen ajan antamista dopingnäytteistä.

Asiantuntijat vierailivat edellisen kerran Moskovassa marras-joulukuun vaihteessa viime vuonna. Silloin he eivät saaneet dataa, sillä se ei ollut sallittua Venäjän lain puitteissa.

– Kaikki tekniset asiat on nyt hoidettu. Odotamme asiantuntijoiden saapumista, kertoo Venäjän urheiluministeri Pavel Kolobkov.

Wadan delegaatiota johtaa espanjalainen tiedemies Jose Antonio Pascual.

Tulos, joka mahdollisesti saavutetaan vierailun myötä, on kriittinen kaiken Venäjän urheilun suhteen, sillä sitä uhkaa suuret sanktiot. Tällä hetkellä olemassa on riski, että maan antidopingviranomaista Rusadaa rangaistaisiin toistuvien kansainvälisten säädösten noudattamatta jättämisestä.

Wada päätti syyskuussa, että Rusada hyväksytään jälleen mukaan, mikäli sen asiantuntijoille annetaan pääsy Moskovan laboratorioon. 

Jos Venäjä epäonnistuu täyttämään Wadan vaatimat kriteerit, voidaan Rusada erottaa uudestaan, ja venäläisurheilijoilta ottaa pois oikeus kilpailla kansainvälisellä tasolla.

Alla keskiviikon iltaseitsemän Tulosruutu.

2:36

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja