Mainos

VW ostaa huijausautoja takaisin – porsaanreikä mahdollistaa kiusanteon ja lisätienestit

Volkswagen ostaa huijausohjelmistolla varustettuja autojaan takaisin osana miljardikorvauksia. Jopa puolella miljoonalla yhdysvaltalaisella Volkswagen-omistajalla on mahdollisuus myydä autonsa takaisin valmistajalle – ja vieläpä ihan hyvään hintaan.

Saksalaisvalmistaja maksaa autoista sen, mikä oli kyseisen auton arvo ennen päästöskandaalia. Sopimuksessa olevan tahallisen tai tahattoman porsaanreiän ansiosta omistajat voivat kuitenkin saada autoistaan vieläkin enemmän rahaa.

Volkswagen nimittäin ostaa takaisin huijausohjelmistolla varustetut autot, jotka ovat ajokelpoisia. Auton ei siis tarvitse olla hyvässä kunnossa, joten ahneimmat autonomistajat riisuvatkin nyt Volkkareistaan kaiken mikä irti lähtee. 

Tämä on tietysti moraalisesti arveluttavaa, sillä Volkswagenin autoista maksamaa hintaa pidetään yleisesti hyvin avokätisenä. Valmistajan on myös huomattavasti hankalampi saada autoja korjattua ja takaisin myyntikuntoon, jos omistajat ovat tehneet niille tuhoja.

Volkswagen-aiheisilla foorumeilla on kyselty muun muassa peilien, valojen, multimediajärjestelmän ja istuinten irrottamisesta, mutta eräs keskustelija on mennyt vielä pidemmälle.

Hän suunnittelee turvatyynyjen, hansikaslokeron luukun, ilman- ja öljynsuodattimien, jarrunesteiden, vararenkaan, tunkin, ensiapulaukun ja jopa ovien viemistä ennen kuin myy autonsa takaisin Volkswagenille.

Lähde: Jalopnik / reddit

***

0:22

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.