Mainos

Vuosikymmeniä jatkunut valtataistelu ohi? Intia jakoi Jammun ja Kashmirin alueen virallisesti kahtia – pääministeri lupaa asukkaille "kirkkaan tulevaisuuden"

Intian hallitus jakoi torstaina Jammun ja Kashmirin kahdeksi uudeksi osavaltioksi. Uudessa järjestelyssä toisen alueen nimi on Jammu ja Kashmir ja toisen Ladakh.

Uuden järjestelyn myötä Intian keskushallinto saa lisää valtaa alueilla. Pääministeri Narendra Modi ylisti päätöksen tuovan "kirkkaan tulevaisuuden" alueen asukkaille.

Alueesta kiistelty vuosikymmenten ajan

Intia ja Pakistan ovat kiistelleet Kashmirin alueen hallinnasta vuodesta 1974. Intian hallitusta vastustavat alueen separatistit ovat taas halunneet joko itsenäisen Kashmirin tai liittää alueen Pakistaniin.

Elokuussa pääministeri Modin hindunationalistinen hallitus poisti Kashmirilta sen erityisalueen aseman, mikä synnytti jännitteitä.

Intia lähetti alueelle kymmeniätuhansia sotilaita ja pidätti tuhansia ihmisiä, joukossa paikallisia poliitikkoja. Myös alueen tietoliikenneyhteydet katkaistiin. Ne ovatkin yhä valtaosin poikki, mikä on huolestuttanut YK:ta. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja