Vuosiksi vankeuteen tuomittu urheilija liittyi raakalaismaiseen sotajoukkoon – Vladimir Putin palkitsi mitalilla

Ukrainassa sotinut armenialainen vapaaottelija Hayk Gasparjan on saanut kunniamitalin Vladimir Putinilta. Vuosi sitten pitkään vankeusrangaistukseen ryöstöstä tuomittu Gasparyan armahdettiin tämän liityttyä Ukrainassa sotivaan Wagner-palkka-armeijaan.

Gasparjan sai seitsemän vuoden vankeusrangaistuksen ryöstettyään aseella uhaten 4 000 euroa moskovalaismieheltä pankin edustalla, kertoo MMANews. Hän ehti istua tuomiostaan vain joitakin kuukausia, kunnes liittyi Ukrainassa sotivan Wagner-palkka-armeijan riveihin.

Wagner on venäläisenJevgeni Prigozhinin perustama palkka-armeija, jonka joukot ovat osallistuneet Venäjän hyökkäyssotaan Ukrainassa. Uutiset Wagnerin joukkojen tekemistä julmuuksista ovat järkyttäneet sodan aikana. Wagneriin on sodan aikana rekrytoitu Venäjältä tuhansia vankeja, jotka ovat armeijaan liittymisen vastineeksi saaneet armahduksen. Myös Gasparjanin seitsemän vuoden tuomio on MMANewsin mukaan nyt kumottu.

Vapaaottelu-uransa 18 ottelusta kuusi voittanut Gasparjan soti Wagnerin riveissä Ukrainassa kuusi kuukautta. Nyt rintamalta kotiutunut mies on saanut Vladimir Putinilta palkinnon rohkeudestaan. Putin jakoi kunniamitaleita uudenvuodenaattona Donin Rostovin kaupungissa järjestetyssä seremoniassa, joka televisioitiin Venäjän valtion televisiossa.

Tilaisuudesta on julkaistu videoita Twitterissä.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja