Mainos

Vuosia Hurstin joulujuhlassa työskennellyt Karina on yksi yli sadasta vapaaehtoisesta: "Tätä ilman ei voi olla"

Heikki Hurstin vähävaraisten joulujuhla pyöri tänään ahkerien vapaaehtoisten voimin. Järjestelyihin osallistui runsaat sata vapaaehtoista.

Osa auttoi tarjoiluissa, osa ruokakassien jaossa ja järjestyksenvalvonnassa. Helsingin messukeskuksessa toista kertaa järjestettyyn joulujuhlaan osallistui pitkälti toistatuhatta kävijää, kertoo juhlan järjestänyt Heikki Hursti.

Kuudetta kertaa Hurstin joulujuhlassa vapaaehtoisena ollut Karina Kytömaa kertoo, että tapahtuma tuo joulumielen. 

– Itselle tämä on muodostunut joulun perinteeksi. Tulee ihan tunne, että ilman tätä ei voi olla. Kyllä tätä odottaa jo marraskuusta lähtien, kun ilmoittautuu vapaaehtoiseksi. Tästä tulee oikea joulumieli ja tämä tunnelma täällä on niin hieno.  

– Olen tehnyt muutakin vapaaehtoistyötä. Eläkeellä minulla on tähän mahdollisuus, vaikka lapset ja lapsenlapset vie toki oman aikansa, Kytömaa naurahtaa.

Kytömaan mukaan tapahtuma on hyvin organisoitu. 

– Vapaaehtoiset saavat aina ohjeet mihin tiimiin he kuuluvat. Tänä vuonna kuulun tarjoilijatiimiin. Tänään tehtiin yhdessä aamulla voileivät, teimme ehkä 2000 voileipää. Sen jälkeen tarjoilijatiimit hoitavat numeroitujen pöytien avulla kaikille ruokaa. 

Joulujuhlan tunnelma keräsi kiitosta erityisesti vierailta. Helsinkiläinen Timo kertaa tulevansa yksinäisenä ihmisenä mieluusti vähävaraisten joulujuhlaan. 

– Täällä on hyvä yhteishenki, täällä on ohjelmaa ja olen yksinäinen ihminen niin tässä menee minun jouluni, Timo kertoo. 

Outi tuli paikalle ensimmäistä kertaa. 

– Todella lämmin ja koskettava tunnelma. Tykkäsin todella paljon. 

Timo muistuttaa, että Heikki Hursti tekee arvokasta työtä. Heikki Hursti on jatkanut vanhempiensa aloittamaa vähävaraisten ja yksinäisten auttamista. Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry perustettiin vuonna 1983, mutta itse työ alkoi jo 1960-luvulla. Yhdistys toimii kaupoilta ja muilta yrityksiltä saatavien lahjoitusten varassa. 

– Hursti tekee todella arvokasta työtä. 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.