MTV seuraa vuoden vaihtumista – uuttavuotta on juhlittu riehaakkaasti, avaruudesta toivotettiin "kosmista terveyttä"

MTV Uutiset toivottaa hyvää uutta vuotta! 0:33

Uuttavuotta on juhlittu riehakkaasti mutta melko rauhallisesti.

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että alkoholiin ja ilotulitteiden ampumiseen liittyviä tehtäviä on ollut noin minuutin välein.

Muualla Suomessa uudenvuoden vietto on alkanut pääosin rauhallisesti, kerrotaan poliisin tilannekeskuksista. Joitain ilmoituksia häiriökäyttäytymisestä on tehty muun muassa Pohjanmaan, Hämeen ja Oulun alueella.

Kansalaistorille odotetaan kymmeniä tuhansia juhlijoita

Helsingissä uutta vuotta vietetään Kansalaistorilla juhlassa, joka huipentuu tunnettujen esiintyjien ohella puoliltaöin järjestettävään ilotulitukseen. Paikalle odotetaan 50 000:ttä juhlijaa.

Poliisin mukaan turvajärjestelyt Helsingin keskustassa ovat uudenvuodenaattona viime vuoden tasolla.

–  Vuosi sitten vastaavassa paikassa vastaava tilaisuus meni ihan mukavasti, ja saimme kokemusta turvajärjestelyistä. Mielestämme olemme järjestäjän kanssa varanneet riittävästi järjestysmiehiä, ensiapuhenkilöstöä, palopelastusväkeä, poliiseja ja liikenteenohjaajia, ylikomisario Jari Kaikko sanoo.

Hän kehottaa yleisöä tulemaan paikalle julkisilla kulkuneuvoilla, sillä juhla aiheuttaa muutoksia liikenteessä. Esimerkiksi Mannerheimintie on suljettu liikenteeltä Helsinginkadun ja Arkadiankadun väliltä kello yhteen saakka.

Monissa muissakin kaupungeissa järjestetään ilotulituksia paitsi vuoden vaihtumisen myös Suomen juhlavuoden päättymisen kunniaksi. 

Lasten ilotulitus paukkui Kansalaistorilla

Helsingissä otettiin alkuillasta varaslähtö uudenvuoden juhlintaan. Kansalaistorilla järjestettiin lapsille tarkoitettu ilotulitus puoli kuudelta. 

Lapsille järjestettiin oma ilotulitus Helsingissä 3:16

Twitter-maratonissa kirjattu tuliterikkomuksia

Pieksämäellä on ammuttu ilotulite rappukäytävään, kertoo Hätäkeskuslaitos Twitter-tilillään. Muutakin ilotulitteiden väärinkäyttöä on Hätäkeskuslaitoksen mukaan havaittu, esimerkiksi ilotulitteiden ampumista päihtyneenä.

Hätäkeskuslaitos järjestää uudenvuodenyönä Twitter-maratonin, jonka aikana tehtävistä kerrotaan tavallista tiiviimmin. Kello 18–19 hätäkeskuksiin on tullut 481 hätäpuhelua. Saman ajan kuluessa tietoon on tullut noin 50 häiriökäyttäytymistilannetta.

Maratonia voi seurata täällä.

Ilotulitteita saa ampua tänään kello kahteen asti. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes muistuttaa, että ilotulittamista asutusalueiden keskuksissa pitää välttää. Lisäksi ilotulitteita sytytettäessä tulisi käyttää suojalaseja.

Pohjois-Korean uudenvuoden juhlintaa sävytti sotakuvasto

Kosmonautit toivottivat hyvää uuttavuotta avaruudesta

Venäläiset kosmonautit kosmonautit ovat toivottaneet hyvää uutta vuotta avaruudesta.

Anton Shkaplerov ja Alexandr Misurkin kertoivat kosmonauttien odottavan uudelta vuodelta ”ihmeitä” ja toivottavansa kaikille ”kosmista terveyttä”.

Venäläiset kosmonautit toivottavat hyvää uuttavuotta avaruudesta! 1:13

Vuosi vauhtui ensimmäisenä Samoan saarella

Vuosi 2018 vaihtui ensimmäisenää Samoan saarella Tyynellä valtamerellä. 

Seuraavaksi uusi vuosi vastaanotettiin Uuden-Seelannin pääkaupungissa Wellingtonissa noin yhdeltä Suomen aikaa.

Uusivuosi starttasi näyttävästi Uudessa-Seelannissa 6:02

Australian Sydneyssä vuosi vaihtui kolmelta Suomen aikaa upeiden ilotulistusten siivittämänä.

Näin upeasti vuosi vaihtui Australian Sydneyssä 2:31
 

Viro aloittaa 100-vuotisjuhlat

Virossa tehdään viime hetken valmisteluja uudenvuoden juhlallisuuksiin, joilla on samalla tarkoitus käynnistää maan 100-vuotisen historian juhlavuosi.

Juhlallisuuksien keskus on Tallinnan Vapaudenaukio, jossa järjestetään suuri konsertti ja vuoden vaihtuessa myös suuri ilotulitus.

Juhlallisuuksiin on johdattanut paikallisen yleisradioyhtiö ERR:n 13-tuntinen ohjelmamaraton, jonka aloitti Suomen lahja maalle: sadan tanssijan esitys, joka liittyy ”Koko Suomi tanssii” -haasteeseen. Tanssihaasteesta on siirtynyt tänään Virolle. Illalla konsertin lisäksi paikalla uuden vuoren puheen pitää maan presidentti Kersti Kaljulaid. Viro juhlii vuosipäivää virallisesti 24. helmikuuta.

Viro valmistautuu juhlistamaan 100-vuotista historiaa 1:02

MTV Uutiset seuraa vuoden vaihtumista tässä artikkelissa.

Uudenvuoden aatto ei ainakaan Suomessa ole kovin talvinen, sen todisti muun muassa MTV Uutisten lukija Tanja Halttunen. Halttunen kävi tänään koiransa kanssa lenkillä ja kertoi bonganneensa vielä metsästä kantarellin. 

Lue myös:

    Uusimmat