Mainos

Vuosaaren palolta säästynyt isä poliisille: Saunassa säilytettiin vaatteita ja kenkiä

Vuosaaren perjantaisen tulipalon tutkinnassa on selvinnyt, että saunaa käytettiin harvoin kylpemiseen. Poliisi kertoo, että perheen isän kuulusteluissa on selvinnyt, että saunassa on säilytetty muun muassa vaatteita ja kenkiä.

Asuntopalossa Helsingin Vuosaaressa kuoli äiti ja kolme pientä lasta. Poliisi epäilee palon alkamispaikaksi asunnon saunaa.

– Kiukaassa on sulanutta kangasmateriaalia. Se on merkki siitä, että liian lähellä kiuasta on säilytetty materiaalia, joka kuumuudessa sulaessaan on todennäköisesti aiheuttanut palon, toteaa tutkinnanjohtaja Anne Hietala poliisin tiedotteessa.

Töissä tapahtuma-aikaan ollut isä ei kertomansa mukaan ole laittanut saunaa lämpenemään töihin lähtiessään. Kiuas ja siihen sulanut materiaali tutkitaan vielä tarkemmin keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa. Edelleen selvitetään muun muassa sitä, miten kauan kiuas on ollut päällä.

Oikeuslääketieteellinen ruumiinavaus on varmistanut uhrien hengittäneen palokaasuja.

Miksi perhe ei pystynyt pelastautumaan?

Onnettomuustutkintakeskus on viikonloppuna tutkinut Vuosaaren asuntopaloa.

Jatkotutkimuksissa halutaan erityisesti selvittää, miksi perhe ei kyennyt pelastautumaan. 
Lisäksi halutaan tietää perheen valmiudet toimia tavallisen saunatekniikan kanssa. Asunnossa ei ollut poliisin mukaan palovaroitinta.

Saunapaloissa usein syynä väärä käyttö

Pelastusopiston suunnittelija Johannes Ketola kertoo, että asuinkerrostaloissa sattuu tulipaloja vuosittain noin 1 300. Niistä noin 70:ssä syttymissyy on sauna. Ketolan mukaan syynä on useimmiten se, että jätetään palavaa materiaalia liian lähelle kiuasta. 

– Esimerkiksi pyykin kuivaaminen saunassa, löylykiulun tai lauteiden laittaminen kiukaan päälle on usein syynä palon syttymiseen, Ketola kertoo.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.