Vuodessa maisterin opinnot tehnyt Lotta Yli-Hukkala-Siira opiskelee jo toista tutkintoa – "Usein asioihin menee vähemmän, mitä etukäteen ajattelin"

7:28
Lotta Yli-Hukkala-Siira kertoi Lauri Kottoselle, miten 24 vuorokaudessa saa tapahtumaan paljon.

Lotta Yli-Hukkala-Siira suoritti oikeustieteen opinnot vuodessa. Hän kertoi tehokkaasta ajankäytöstään Viiden jälkeen -ohjelmalle.

Keskimäärin oikeustieteen opinnot vievät opiskelijoilta viisi vuotta – isolta osalta jopa seitsemän vuotta. 21-vuotias Lotta Yli-Hukkala-Siira suoritti ne vuodessa Helsingin yliopistossa. Hän ei kuitenkaan halua haastattelussa keskittyä huimaan opintorutistukseensa, vaan ajankäyttöön ja asenteisiin yleisemmin.

Ajankäytössä Yli-Hukkala-Siira on eittämättä epävirallinen Suomen mestari: vasta maisteriksi valmistunut nuori nainen opiskelee nyt jo toista tutkintoa Helsingin yliopistossa. Opiskelujen ohessa hän on käynyt koko ajan töissä kokopäiväisesti oppimateriaalien kustantamossa. Lisäksi hän tekee vapaaehtoistyötä, treenaa pyöräilyä ja on lukenut tämän vuoden aikana jo noin 340 kaunokirjaa.

Vähemmästäkin joku voi tuntea huonommuutta, mutta juuri sitä Yli-Hukkala-Siira ei halua.

– Itsensä vertailu muihin on haitallista. Itse ajattelen, että kaikkien pitäisi tehdä niitä asioita mistä itse tykkää ja mistä nauttii, Yli-Hukkala-Siira sanoo.

– Kaunokirjoissa lukunopeus ei ole mikään arvo, mutta niitä vaan tulee luettua. Olen lukenut paljon pienestä pitäen ja varmasti siksikin lukunopeus on kehittynyt.

Päivän suunnittelu olennaista

Yli-Hukkala-Siira suunnittelee aina päivän aikataulun edellisenä iltana.

– Usein luulen etukäteen, että asioihin menee enemmän aikaa kuin niihin lopulta menee. Saatan arvioida, että esseen kirjoittamiseen menee pari tuntia. Puolen tunnin jälkeen essee on kirjoitettu ja mietin, että mitäs sitten tekisin.

Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös mtv-palvelussa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

MTV Uutiset haastatteli Lotta Yli-Hukkala-Siiraa myös hänen ylioppilasvuotenaan 2019: "Kun näin tulokset, olin aika hämmentynyt", sanoo syksyn paras abiturientti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja