Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Vuoden ravintolan 2014 keittiömestari: "En ole vielä ehtinyt syömään ravintolassani"

Keittiömestari Filip Langhoff Helsingissä 2. joulukuuta 2008
Keittiömestari Filip Langhoff Helsingissä 2. joulukuuta 2008
Julkaistu 11.02.2014 13:38(Päivitetty 11.02.2014 13:50)

Vuoden ravintolaksi 2014 nimetyn ravintola Askin ravintoloitsija ja keittiömestari Filip Langhoff ei ole vielä ehtiny syömään omassa ravintolassaan.

Suomen Gastronomien Seura myönsi tiistaina 11.2. Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen helsinkiläiselle luomu- ja lähiruokaa taiteilevalle ravintola Askille. Gastronomien seura perusteli haastavaa valintaansa Askin makuelämysten, tunnelman ja palvelun ensiluokkaisella yhdistelmällä.

Lue lisää: Helsinkiläinen Ask on Vuoden ravintola 2014

Askin ravintoloitsijat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff kertovat olevansa positiivisesti yllättyneitä tunnustuksesta, sillä ravintola on vielä nuori. Filip Langhoff uskoo, että ravintola noteerattiin nimenomaan sen omanlaisen tyylinsä ansiosta.

– Kokonaisuus ratkaisee aina. Kaiken pitää toimia ja sujua hyvin. Ei voi sanoa, että raaka-aineet olisivat tärkeämpiä kuin hyvä palvelu tai joku muu.

Ravintola Askin filosofia perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin, jotka ovat lähellä tuotettuja. Ruokalistan huikeat annokset syntyvätkin aina raaka-aine edellä: kun hyvä raaka-aine on löytynyt, saa siitä Filip Langhoffin mukaan taiteiltua helposti myös hyvän annoksen.

– Olemme etsineet paljon ja löytäneet hyvät pientuottajat, jotka pystyvät toimittamaan sellaista laatua kuin haluamme käyttää. Totta kai talvella on hieman vaikeampaa, kun mikään ei kasva.

Töissä vuorokauden ympäri

Voisi kuvitella, että pienen 26-paikkaisen ravintolan pyörittäminen on helppoa, mutta todellisuudessa jokainen intohimolla työtään tekevä ravintoloitsija työskentelee käytännössä kellon ympäri.

– Enemmän tai vähemmän olemme töissä koko ajan. Vaikka ei olla fyysisesti ravintolassa, niin on paljon toimistotyötä ja muuta suunnittelua. Periaatteessa siis ympäri vuorokauden.

Keittiössä viihtyvä mies omistautuu työlleen niin sataprosenttisesti, ettei ole koskaan vielä ehtinyt edes syömään omassa ravintolassaan.

– En ole syönyt kertaakaan täällä omassa ravintolassa vielä. Olen toki syönyt kaikki annokset monta kertaa, mutta en ole vieläkään ehtinyt istua alas ja syödä koko menua läpi, Langhoff nauraa.

Pizzaa ja sushia vapaa-ajalla

Vapaaja-ajallaan Filip Langhoff rentoutu syömällä muissa Helsingin ravintoloissa – aina kun töiltään ehtii.

– Kun on ollut alalla pitkään, on aina kiva mennä syömään jotain, mitä ei syö normaalisti. Kun asuimme Norjassa, kävin aina syömässä sushia. Suomesta on vaikea löytää todella hyviä sushipaikkoja. On joitakin hyviä, jonne aina välillä eksyn, kuten Tokyo55. Yumessa kävin myös aikoinaan, kun heillä oli tarjolla sushia.

– Putte's Pizza on myös aina hyvä vaihtoehto, kun haluaa käydä ulkona, mutta etsii jotain erilaista kuin mitä meillä on ravintolassa, Langhoff lisää.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia Askin ravintoloitsijoilla sitten on – laajeneeko ravintola kenties menestymisen myötä?

– Ask ei tule ikinä isommaksi. Meillä on noin 26 istumapaikkaa ja se pysyy. Uskon, että jos ravintola laajentuisi, niin henki ja tyyli muuttuisi sen verran paljon, että laajentaminen ei tule kysymykseen, Langhoff summaa.

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

MTV Katsomo: 50 parasta ravintolaa

Lisää aiheesta:

Akseli Herlevi pisti pystyyn yllättävän ravintolakonseptin: "En ainakaan itse ole nähnyt tällaista missään Suomessa"Tomi Björck avaa uuden ravintolan legendaariselle paikalle Helsingissä: "Tämä mahdollisuus oli napattava"Palkittu helsinkiläisravintola teki paluun – henkilökunnan poikkeuksellinen ratkaisu hämmensi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin: "Ihan käsittämätöntä"Tässä on Suomen paras ravintola – nousi ylivoimaiseen voittoonAinutlaatuisen konseptin takana oleva huippukokki ihmettelee: Miksi tällaisia ravintoloita ei ole Suomessa enemmän?Ravintolan avannut Ville Haapasalo vihaa eineksiä: ”Olen päättänyt, etten syö enää paskaa”
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:02
    Lääketiede

    Pieni haava johti kaikkien raajojen amputointiin – Arja sai Suomen ensimmäisen käsisiirteen

  • 11:59
    Matkailu

    Odotteletko 10 vuoden passia? Poliisilta tärkeä muistutus

  • 08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • 06:51
    Flunssa

    Moni tekee tämän lääkevirheen flunssassa – proviisori oikaisee harhaluulon

  • 06:00
    Politiikka

    Monilla nuorilla tarve päästä "hyvään" lukioon – opetusministeriltä termille uusi määritelmä