Vuoden ravintolaksi 2014 nimetyn ravintola Askin ravintoloitsija ja keittiömestari Filip Langhoff ei ole vielä ehtiny syömään omassa ravintolassaan.
Suomen Gastronomien Seura myönsi tiistaina 11.2. Vuoden ravintola 2014 -tunnustuksen helsinkiläiselle luomu- ja lähiruokaa taiteilevalle ravintola Askille. Gastronomien seura perusteli haastavaa valintaansa Askin makuelämysten, tunnelman ja palvelun ensiluokkaisella yhdistelmällä.
Lue lisää: Helsinkiläinen Ask on Vuoden ravintola 2014
Askin ravintoloitsijat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff kertovat olevansa positiivisesti yllättyneitä tunnustuksesta, sillä ravintola on vielä nuori. Filip Langhoff uskoo, että ravintola noteerattiin nimenomaan sen omanlaisen tyylinsä ansiosta.
– Kokonaisuus ratkaisee aina. Kaiken pitää toimia ja sujua hyvin. Ei voi sanoa, että raaka-aineet olisivat tärkeämpiä kuin hyvä palvelu tai joku muu.
Ravintola Askin filosofia perustuu laadukkaisiin raaka-aineisiin, jotka ovat lähellä tuotettuja. Ruokalistan huikeat annokset syntyvätkin aina raaka-aine edellä: kun hyvä raaka-aine on löytynyt, saa siitä Filip Langhoffin mukaan taiteiltua helposti myös hyvän annoksen.
– Olemme etsineet paljon ja löytäneet hyvät pientuottajat, jotka pystyvät toimittamaan sellaista laatua kuin haluamme käyttää. Totta kai talvella on hieman vaikeampaa, kun mikään ei kasva.
