Vuoden raittiusteko -tunnustus MTV Uutiset Liven lähetykselle: Äidin raskaudenaikainen juominen vaikuttaa yhä Eevaliisan elämään

Äidin juominen raskausaikana muokkasi Eevaliisan aivoja – tällaista on elämä FASDin kanssa 4:35
Katso tunnustuksen saanut video: Koulukiusaamista ja vähättelyä – Eevaliisa kertoo elämästä FASDin kanssa

MTV Uutiset Liven lähetys palkittiin Vuoden raittiusteko -tunnustuksella.

Raittiuden Ystävät ry on tänään palkinnyt MTV Uutiset Liven tuotannon Vuoden raittiusteko -tunnustuksella. Haastattelussa helsinkiläinen Eevaliisa Nwogun kertoi elämästään FASD:in, eli alkoholin aiheuttamien sikiövaurioiden kanssa. Äidin raskaudenaikainen juominen vaikuttaa Nwogun arkeen vielä aikuisenakin. 

Raskaudenaikainen alkoholinkäyttö on yksi merkittävimmistä kehitysvammaisuuden aiheuttajista länsimaissa.

Kokonaisuuden on toimittanut ja editoinut Terhi Romo. Lähetyksen kuvauksesta vastasi Santtu Suvitaival

– Vaikka journalismia ei tehdä palkintojen vuoksi, toimitusta lämmittää tällaiset huomionosoitukset. Ne kertovat siitä, että olemme nostaneet esille aiheen, jolla on arvoa niin yleisölle kuin yhteiskunnallisille toimijoille, sanoo MTV Uutisten digitaalisten sisältöjen toimituspäällikkö Mona Haapsaari.

– Kiitokset tässä yhteydessä kuuluvat tekijätiimin lisäksi Nwogulle, joka halusi kertoa meille tarinansa. Ihmisten kokemukset ja elämäntarinat ovat asioita, joita koko toimittajakunta arvostaa suuresti. 

Tunnustus jaettiin tänä vuonna kahdelle taholle. MTV Uutiset Liven tuotannon lisäksi tunnustuksen sai Katri Ylisen ja Laura Wathénin perustama Darravapaa-yhteisö.

Vuoden raittiusteko -tunnustus on jaettu vuodesta 2003 lähtien ja tänä vuonna se jaetaan 19. kerran. Ensimmäinen tunnustus annettiin pääministeri Matti Vanhaselle. Muita tunnustuksen saajia ovat muun muassa kirjailija Arno Kotro, piispa Matti Repo ja Suomen Lääkäriliitto. 

Lue myös:

    Uusimmat