Elina Knihtilä muistelee Sisäilmaa-sarjan intiimikohtauksia: "Olimme höyhenissä ja tekoveressä"

Venla-gaalassa nähtiin jälleen upeaa asuloistetta – katso tästä gaalan näyttävimmät asut 1:05
Venla-gaalassa nähtiin jälleen upeaa asuloistetta – katso tästä gaalan näyttävimmät asut

Elina Knihtilä voitti Vuoden naisnäyttelijä 2021 -palkinnon Anneli Tiaisen roolista.

Näyttelijä Elina Knihtilä palkittiin eilen järjestetyssä Kultainen Venla -gaalassa Vuoden naisnäyttelijä 2021 -pystillä. Knihtilä sai palkinnon Ylen Sisäilmaa -sarjasta, jossa hän esittää työvoimatoimiston palveluesimies Anneli Tiaista.

Sarjassa Annelin henkinen hyvinvointi järkkyy surkeiden työolojen ja ympäriltä tulevan paineen vuoksi. Hahmo on jo sarjan alussa työuupumuksen partaalla.

Kiitospuheensa aikana kyyneliin herkistynyt Knihtilä kertoi MTV Uutisille, että Annelin roolista voitetulla palkinnolla on hänelle suuri merkitys.

– Tämähän ei ole pelkästään palkinto minulle, vaan tämä on kaikille niille ihmisille, jotka ovat auttaneet minua työstämään tätä roolia. Miellän, että Annelin rooli on minulle yksi tärkeimpiä, mitä olen television puolella tehnyt, näyttelijä sanoi lisäten, että silloin tällöin jopa ikävöi roolihahmoaan.

Knihtilä kertoi, että Annelin roolista hänelle tärkeän tekivät muun muassa mahtavat vastanäyttelijät ja luottamus ohjaajaan.

– Ja ennen kaikkea ihan mielettömän hieno käsikirjoitus.

Näyttelijä kuvasi Sisäilmaa-sarjan olevan tarina rakenteista ja Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rappeumasta.

– Vaikka Anneli näyttäytyy siinä päähenkilönä, niin minä koen, että se rakenne on päähenkilö jollain tavalla, hän totesi.

Knihtilä paljasti, ettei hänen ja vastanäyttelijänsä Hannu-Pekka Björkmanin intiimikohtauksissa ollut intiimikoordinaattoria, jonka tehtävänä on koreografioida ja koordinoida läheisyyttä esimerkiksi alaston- ja seksikohtauksissa.

– Me vain kikattelimme siellä, kun meillä oli rakastelukohtaus. Muistelen vain sitä, että se oli ihan absurdia, että olimme höyhenissä ja tekoveressä, hän nauroi.

Lue myös:

    Uusimmat