VR uudistaa työvaatteensa – tältä konduktööri pian näyttää!

Mies osti yhden junalipun sijaan auton – tuli halvemmaksi 2:11
Tämä mes osti yhden junalipun sijaan auton – se kyn tuli halvemmaksi!

VR uudistaa työntekijöidensä vaatetuksen. Uudet vaatteet alkavat näkyä junissa helmi-maaliskuussa 2019.

Junissa työskentelevän henkilökunnan työvaatteet uudistuvat. Yhteensä noin 2200 VR:n työntekijää saa kevään 2019 aikana uudet vaatteet.

Työvaateuudistus koskee konduktöörejä ja veturinkuljettajia sekä kauko- että lähiliikenteessä, asemien lipunmyyntien palveluneuvojia sekä ravintolavaunun junatarjoilijoita.  

Vaateprojekti käynnissä vuodesta 2016

Vaatteiden työstö alkoi vuonna 2016. Uusi mallisto kehitettiin yhteistyössä toimittaja Image Wear Oy:n kanssa, ja henkilökunta on osallistunut malliston suunnitteluun.

– Halusimme löytää yhteisen, raikkaan ja rennon ilmeen kaikille turvallisuudesta, toimivuudesta, kestävyydestä ja mukavuudesta tinkimättä. Meille oli tärkeää, että ilme uudistuu, mutta on silti tunnistettavasti meidän näköisemme, kertoo kaukoliikenteen palvelujohtaja ja Avecran toimitusjohtaja Piia Tyynilä

Uuden työvaatemalliston ilme on entistä rennompi ja modernimpi. VR:n mukaan vaatteissa korostuu istuvuus, mukavuus ja kestävyys. Ne myös ovat ilmeeltään aiempaa yhtenäisempiä.

Ammattiryhmittäin on pieniä eroja. Esimerkiksi veturinkuljettajat ja konduktöörit viettävät aikaa myös ulkona, joten heidän vaatteissaan on huomioitu myös säänkestävyys ja huomioväritys.  

Uudet vaatteet käyttöön helmi-maaliskuussa 2019

Henkilöstön palautteen perusteella työvaatteiden materiaaleja, värejä ja yksityiskohtia on tarkennettu sekä mallistoa täydennetty. 

– Käytännön testaukset ovat olleet todella tärkeitä, jotta voimme varmistua vaatteiden toimivuudesta oikeissa olosuhteissa, Piia jatkaa.

Uudet vaatteet alkavat näkyä junissa helmi-maaliskuussa 2019. Vanhat työvaatteet hyödynnetään uusiokäytössä ja kierrätysmateriaalina.

Lähde: VR

Lue myös:

    Uusimmat