VR:n työntekijöiden vaatteet uudistuvat – nämä vaatteet laukaisivat palautevyöryn: "Tulee siivoojat ja kiinteistönhoitajat mieleen"

VR ottaa ensi vuonna käyttöön uuden asiakaspalveluhenkilökunnan työvaatemalliston. Kuva uudesta työasusta aiheutti ryöpytyksen sosiaalisessa mediassa.

Katso video: Radalla-sarjasta tuttu Reijo läksyttää matkustajaa.

VR:n koko asiakaspalveluhenkilöstö saa yhtenäiset työvaatteet ensi vuonna. Uudessa mallistossa tavoitellaan entistä modernimpaa ja rennompaa ilmettä. 

VR julkaisi kurkkauksen mallistoon Facebookin VR matkalla -sivustollaan viime tiistaina. Julkaisu on kerännyt tähän mennessä reilut 100 kommenttia ja yli 400 reaktiota. Suuri enemmistö kommenteista ja reaktioista suhtautuu esiteltyyn työasuun kielteisesti.


Moni kommentoija on muun muassa sitä mieltä, että VR:n tavoittelemassa rennossa ilmeessä on menty liian pitkälle. Useat nostavat esille esimerkiksi ajatuksen, että työasujen pitäisi herättää enemmän arvostusta.

– Ei olis huono juttu, jos vietäisiin takaisin virkapuvun suuntaan, kevyempänä, kommentoi Markku Lehtinen.

– Tulee siivoojat ja kiinteistönhoitajat mieleen noista kuvan asuista, kommentoi Tero Teitto.

Teksti jatkuu kuvan alla.

"Myös edellinen työvaateuudistus herätti saman tyyppisen reaktion"

VR:ltä perustellaan MTV Uutisille, että mallistossa on huomioitu henkilökunnan monipuolinen ja liikkuva työ. Rento tyyli helpottaa työn tekemistä. Samalla henkilökunta on myös entistä helpommin lähestyttävää.

–  Työvaatteet herättävät paljon tunteita ja myös edellinen työvaateuudistus herätti saman tyyppisen reaktion, kommentoi VR:n kaukoliikenteen palvelujohtaja, Avecra Oy:n toimitusjohtaja Piia Tyynilä.

Tällä hetkellä on menossa työvaatteiden sovitukset ja tilaukset. Uudet vaatteet otetaan käyttöön vaiheittain tulevasta vuodenvaihteesta lähtien. Tässä vaiheessa tulevaan mallistoon ei tehdä enää suurempia muutoksia.

Teksti jatkuu kuvan alla.

Henkilöstö on ollut mukana malliston suunnittelussa ja kehittämisessä

Tulevan malliston suunnittelu alkoi vuonna 2016. Henkilökunta on ollut mukana prosessissa alusta lähtien. Henkilöstö on osallistunut työvaatemalliston suunnitteluun ja kehittämiseen muun muassa erilaisissa kyselyissä, työpajoissa sekä koekäytöissä.

– Mallistoa on muokattu matkan varrella, huomioiden erityisesti työn vaatimukset ja sen, että vaatteissa olisi mukava työskennellä, VR kertoo Facebook-julkaisunsa kommenttikentässä.

Mallistoon on tehty useita muutoksia henkilökunnan palautteen perusteella. Asuihin on esimerkiksi lisätty toiveesta mustaa väriä. Lisäksi housumateriaalia on parannettu kestävämmäksi ja mallistoon on lisätty kauluspaidat.

Malliston toimittaa Image Wear Oy, joka valittiin EU:n lainsäädännön mukaisen kilpailutuksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat