VR:n toiveet jäivät haaveeksi: Alle 40 prosenttia kaukojunista on tänään aikataulussa – ongelmia myös lähiliikenteessä

Näin matkustajien suosikkikonduktööri suhtautuu VR:n saamaan palautteeseen 3:52
Näin matkustajien suosikkikonduktööri suhtautuu VR:n saamaan palautteeseen.

Junaliikenteessä on edelleen häiriöitä. Useat VR:n kaukoliikenteen junista ovat aikataulusta myöhässä. Myöhästymiset ovat 20 minuutista tuntiin.

– Mitään suurempaa kaaosta ei pitäisi olla odotettavissa, arvioi VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa eilen keskiviikon junaliikennettä.

VR:llä arvioidaan, että alle 40 prosenttia kaukojunista on tänään aikataulussaan. Myöhästymisten taustalla ovat VR:n mukaan sääolot sekä erilaiset tekniset viat.

Pietarista puoliltapäivin lähtenyt Allegro-juna on peruttu Lahden ja Helsingin välillä. Matkustajat ohjataan Pendolino-junaan.

Ongelmia myös pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteessä

Ongelmia on myös pääkaupunkiseudun lähijunaliikenteessä. Liikenne on palaamassa normaaliksi, mutta Rataliikennekeskuksen mukaan yksittäiset junien myöhästymiset ja peruutukset ovat edelleen mahdollisia.

K-junat Helsingin ja Keravan välillä palaavat normaaleihin vuoroväleihin kello 14.40 alkaen. Aiemmin tänään joka toinen K-junapari peruttiin liikenteenohjausjärjestelmän vian vuoksi. Helsingin ja Riihimäen välillä on peruttu kaksi D-junaa, vuorot kello 16.30 ja 16.55.

Tieliikenteessä on sattunut useita kolareita liukkaalla kelillä. Vakavilta loukkaantumisilta on pelastuslaitosten mukaan kuitenkin vältytty.

Junaliikenteen ajantasaiset kulkutiedot löytyvät VR:n Liikennetilanne-nettisivulta.  

Lue myös:

    Uusimmat