Myös keskiviikkona saadaan lisää lunta koko maahan – VR toiveikkaana: "Mitään suurempaa kaaosta ei pitäisi olla odotettavissa"

Lumessa kahlaaminen on keskiviikkona vallitseva hyötyliikunnan muoto koko maassa, sillä valkoista puuteria saadaan lisää.

–  Keli on käytännössä sama kuin tiistainakin, vaikka ne runsaimmat lumisateet alkavatkin väistyä maan keskiosien yli Etelä- ja Keski-Lappiin huomisen aikana, tietää Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Jouko Korhonen.

–  Alkupuolella päivää eteläisessä Suomessa voi tulla vähän sakeampaa lumisadetta, mutta sekin väistyy pääosin tuonne Itä-Suomeen. Maan länsiosassa voi sinitaivaskin pilkahtaa.

Autolla saa aamullakin ajaa kieli keskellä suuta, jottei päädy penkkaan.

–  Ajokeli on huono ainakin aamusta, vaikkakin päätiet ovat kohtalaisessa kunnossa. Isommat moottoritiet ja kehätiet ovat aamulla sellaisia, että siellä ne urat näkyvät aamulla paljaana, mutta muuten on sellaista pientä lumipöppyrää siellä tien keskellä ja sivussa.

Pakkaslukemat ovat iltapäivällä etelässä jo aika lähellä nollaa. Hämeessä, Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla on selkeillä alueilla pakkasta 5–10 astetta, Oulun pohjoispuolella 10–15 astetta ja käsivarressa runsaat 20 astetta.

–  Perinteiseksi loskakeliksi ei mene oikeastaan mitenkään, mikä on hyvä. Sehän tästä nyt vielä olisi puuttunut, Korhonen naurahtaa.

VR:n kaukoliikenne takkusi

Lumituisku ja vaikeat sääolot aiheuttivat hankaluuksia junaliikenteelle myös tiistaina. Keskiviikon pitäisi olla tässä suhteessa parempi päivä.

–  Mitään suurempaa kaaosta ei pitäisi olla odotettavissa, sanoi VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa.

Kaukojunilla oli tiistaina vaikeuksia pysyä aikataulussaan, ja vielä ennen iltayhdeksää vain alle 40 prosenttia junista oli aikataulussa. Helsingin lähiliikenne sen sijaan sujui kohtuullisen hyvin, ja liki 80 prosenttia junista oli tuolloin ajassa.

–  Eri tyyppisiä kalustovikoja on ollut. Yksi maininnan arvoinen olisi ehkä Intercity 7, joka oli 90 minuuttia myöhässä teknisen vian vuoksi. Ja sitten kun yksi juna on myöhässä, niin se vaikuttaa helposti muuhunkin junaliikenteeseen, Linnamaa sanoi.

–  Lähiliikenteessä on ollut paljon helpompi päivä: ei ole ollut sellaisia tunnin myöhästymisiä tai muita mitä tiistaina oli.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla puolestaan oli tiistain lennoissa joitakin viivästyksiä, mutta ne johtuivat pääosin maanantaina ilmenneistä ongelmista. Tuolloin sivutuulen vuoksi oli avoinna vain yksi kiitotie, kertoi lentoasemayhtiö Finavian viestintäjohtaja Katja Siberg. Tiistaina avoinna olivat molemmat kiitotiet, ja niiden arvioidaan olevan auki myös keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat