Mainos

Palvelunestohyökkäys VR:n lippukauppaan – toimii nyt normaalisti

VR:n lipunmyynti toimii jälleen normaalisti. VR kertoo Twitterissä, että lippuja voi ostaa jälleen kaikista myyntikanavista.

Lipunmyynnissä ja matkahaussa havaittiin hieman ennen kello yhtä iltapäivällä toimintahäiriö, jonka vuoksi lippuja ei saanut ostetuksi verkkokaupasta tai lippuautomaateista. VR:n mukaan junalippuja pystyi kuitenkin ostamaan kaukojunista ilman ylimääräistä maksua. Lähijuniin sai häiriön aikana mennä ilman lippua.

VR:n viestinnästä kerrotaan, että häiriön aiheutti ulkomailta tullut palvelunestohyökkäys.

– Jouduttiin sen takia rajoittamaan palvelun käyttöä. Mutta nyt näyttää siltä, että hyökkäys on onnistuttu torjumaan ja palvelut ovat palautumassa normaaleiksi Suomesta käytettäessä, sanoo VR:n viestintäasiantuntija Jenni Vuorio.

-Käyttöä ulkomailta on jouduttu edelleen toistaiseksi rajoittamaan, mutta Suomesta käytettäessä pitäisi toimia.

VR:llä ei Vuorion mukaan ole tarkempaa tietoa siitä, mistä maasta hyökkäys on tehty. Vuorio sanoo, että vastaavanlaiset VR:ään kohdistuneet hyökkäykset ovat olleet harvinaisia.

Lipunmyynti lähijunissa päättyi viime kuussa

VR toteutti viime kuun lopulla lippu-uudistuksen, jonka myötä matkalippujen myynti loppui sekä VR:n että HSL:n lähijunissa. Niiden matkustajien on siis normaalisti hankittava lippu ennakkoon tai maksettava se matkakortilla.

Poikkeuksena ovat Riihimäen ja Lahden välillä matkaavat lähijunat, joista lippuja voi ostaa kunnes kaikilla asemilla on lippuautomaatit.

Uudistuksen myötä konduktöörit alkoivat kiertää lähijunissa pareittain ja he katsovat matkustajilta liput koko junassa. Tavoitteena on suitsia liputta matkustamista.

Samassa yhteydessä VR laajensi lähiliikennealuettaan Riihimäeltä Tampereelle. Yhtiön mukaan lähijunien lippujen hinnat laskivat uudella alueella keskimäärin viidenneksen kaukojuniin verrattuna.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.