VR kertoi syyn, mikä kaatoi kesän junalippujen verkkokaupan – viestintäjohtaja vakuuttaa, että ylibuukkausta ei tule: "Voisi olla koronaoloissa huono asia"

Kesän junaliput tulivat tänään myyntiin, mutta niitä ei ole voinut ostaa – näin VR vastaa 4:07
Näin VR kommentoi MTV Uutiset Livelle lipunmyyntiin liittyvää kaaosta

Kesän junalippuja saa taas ja VR korostaa huolehtivansa koronavirukseen liittyvistä turvaväleistä, vaikka turvaväliongelmia on jo ollut.

Kesän junalippujen oli tarkoitus tulla myyntiin VR:n verkkokauppaan tänä aamuna kello yhdeksän, mutta lipunmyynnin keskeytti laaja verkkohäiriö.

VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen kertoo MTV Uutiset Livelle, että lippuja voi kuitenkin taas ostaa normaalisti. Syynä verkkokaupan kaatumiseen oli laaja järjestelmävirhe.

– Liput saatiin myyntiin. Aamulla oli järjestelmävirhe, jolloin uusien aikataulujen lataaminen kesti tavallista pidempään. Lippujen piti tulla myyntiin kello yhdeksän, mutta saimme ne myyntiin vasta kello 10, Tuominen kertoo.

VR toivoo, että ihmiset löytäisivät taas junamatkustamisen

Järjestelmävirhe ruuhkautti VR:n kanavat. Tuomisen mukaan monet asiakkaat yrittivät soittaa VR:n asiakaspalveluun, mutta sielläkin on ollut paljon jonoa.

– Uudet kanavat kuten vr.fi ja vr matkalla -sovellus kyllä toimivat jo. Ja lippuja saa, Tuominen vakuuttaa.

Tuominen toivoo, että ihmiset löytäisivät taas juniin.

Koronavirukseen liittyvien rajoitustoimien seurauksena VR vähensi vuorotarjontaa, sillä matkustusmäärät vähenivät maaliskuussa jopa 90 prosenttia viime vuoden maaliskuuhun verrattuna.

Kesäkuussa paluu "lähes normaaliin"

–15. kesäkuuta palataan lähes normaaliin, tulee paljon uusia vuoroja ja on katsottu niin, että junissa on varmasti väljää matkustaa.

Vielä ei Tuomisen mukaan ole tiedossa, ovatko kesän matkaliput jo loppuunmyytyjä. Hän korostaa, että VR:n uuden korona-ajan poikkeussäännön mukaan junalippu pitää ostaa junaan etukäteen.

Junien ylibuukkaus koronaoloissa huono asia

– Tällä pyritään varmistamaan se, että jokaisella on oma istumapaikka junassa, ettei tule ylibuukkausta. Se voisi olla koronaoloissa huono asia.

– Turvaväleistä huolehditaan VR:n mittavalla exit-ohjelmalla, jossa tärkeimpiä asioita on junan pitäminen puhtaana, kuten pintojen peseminen desinfioivilla aineilla. Huolehditaan myös siitä, että matkustajat matkustavat terveenä.

VR:n junissa on kuitenkin ollut tapauksia, joissa ihmisille ei ole riittänyt istumapaikkoja. Esimerkiksi sunnuntaina eräs matkustaja ihmetteli, miten turvavälin pitäminen onnistuu täydessä junassa.

Lue myös:

    Uusimmat