Mainos

VPS sopimukseen brassitähden kanssa – maalitykki pelkäsi muuttoa Suomeen

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Vaasan Palloseura on tehnyt 1+1 -vuotisen pelaajasopimuksen brasilialaishyökkääjä Douglas Caen kanssa. VPS kertoo kontrahdista tiedotteessaan.

30-vuotias Douglas on pelannut urallaan tätä ennen pelkästään kotimaassaan. Viimeisimmäksi hän edusti riodejaneirolaista Portuguesaa.

Toissa kaudella Douglas pelasi Brasilian toiseksi korkeimmalla tasolla Serie B:ssä Americanon riveissä. Hän voitti tuolloin Rio cupin, osavaltion cup-kilpailun, maalikuninkuuden.

– Douglas on tehnyt paljon maaleja urallaan ja hän on hyvä viimeistelijä. Näkisin, että hänen vahvuuksiaan on laukominen molemmilla jaloilla, minkä lisäksi hän on päällä aika hyvä. Hän on hyvä voittamaan pienillä liikkeillä tilaa, niitä kriittisiä senttimetrejä, boksin sisällä ja ehtii niiden myötä usein palloon ennen puolustajaa, VPS:n apuvalmentaja Ricardo Duarte sanoo tiedotteessa.

VPS:n päävalmentajalla Petri Vuorisella on niin ikään tarkka käsitys Douglasista.

– Meiltä on lähtenyt viime kauden jälkeen hyökkääviä pelaajia. Olemme etsineet hyökkääjää, joka pystyy tukemaan hyökkäyksiämme pitämällä palloa ja osallistumalla rakenteluun, mutta myös juoksemaan syvyyteen ja tekemään maaleja boksin sisältä. Olemme päätyneet sopimukseen Douglasin kanssa. Yhteys häneen syntyi osittain Ricardon kautta. Talven aikana varmasti näemme miten hyvin olemme valinnassamme onnistuneet, Vuorinen summaa.

Brassipelaaja myönsi itse jopa pelänneensä hyppyä Suomeen.

– Olen onnellinen ja luottavainen siitä, miltä joukkue näyttää tällä kaudella. Tulin auttamaan seuraa ja joukkuetta. Aluksi muuttaminen Brasiliasta Suomeen oli vähän pelottavaakin, mutta siihen on tottunut nopeasti. Sopeudun uuteen ympäristöön koko ajan, Douglas kertoo.

Douglas kommunikoi toistaiseksi pelkästään portugaliksi valmennusportaaseen kuuluvien Duarten ja Carlos Fradaon tulkkaamana. Pelaaja on kuitenkin aloittanut englannin opiskelun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.