Vorot vievät yhä arvokkaampia polkupyöriä – poliisin tietoon tuli viime vuonna yli 21 000 pyörävarkautta

Näin nopeasti pyörävarkaat vievät lukitun polkupyöräsi 1:43
Katso video: Pyörävarkaat varastivat lukitun polkupyörän alle minuutissa.

Poliisille ilmoitettiin viime vuonna runsaat 21  00 varastettua polkupyörää Suomessa, kertoo Finanssiala ry tiedotteessaan. Poliisin tietoon tulleiden pyörävarkauksien määrä laski edellisvuodesta noin 2 500:lla.

Finanssialan mukaan vakuutusyhtiöt korvasivat viime vuonna yhteensä 18 000 varastettua polkupyörää. Korvauksia maksettiin kaikkiaan reilut 11,3 miljoonaa euroa.

Edellisvuonna korvauksia maksettiin noin 3 000 pyörästä enemmän, mutta korvaussumma oli likipitäen sama kuin viime vuonna eli 11 miljoonaa euroa, Finanssiala kertoo.

Finanssialan mukaan varastetuista pyöristä noin seitsemän prosenttia oli viime vuonna sähköpyöriä.

Korvaukset kasvaneet vuodesta 2005 lähtien

Turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen Finanssialasta arvioi, että lukujen perusteella viime vuonna varastettiin aiempaa arvokkaampia pyöriä. Ylipäätään vakuutusyhtiöiden maksamat korvaukset varastetuista pyöristä ovat Finanssialan mukaan olleet lähes tasaisessa kasvussa vuodesta 2005 lähtien.

– Varastettujen pyörien määrän lasku kertonee siitä, että ihmiset ovat ryhdistäytyneet pyöriensä lukitsemisessa ja säilyttämisessä, Pänkäläinen sanoo tiedotteessa.

– Toisaalta samaan aikaan kasvaneet korvaussummat kertovat siitä, että nyt varastetaan entistä arvokkaampia pyöriä.

Finanssiala ry on Suomessa toimivia vakuutusyhtiöitä, pankkeja, rahasto- ja rahoitusyhtiötä sekä arvopaperinvälittäjiä edustava etujärjestö.

Lue myös:

    Uusimmat