Voro vohki Nasa-insinöörin postipaketin – mies kehitti nerokkaan koston pitkäkyntisille: "Tarinan opetus on..."

Mark Roberin paketti varastettiin, mutta poliisi ei löytänyt pitkäkyntistä. Mark päätti ottaa oikeuden omiin käsiinsä – hän rakensi haisevan kimalleyllätyksen varkaille.

Kun Mark Roberin kuistilta varastettiin paketti, poliisi ei kyennyt selvittämään rikosta. Mark ei kuitenkaan luovuttanut – onhan hän sentään työskennellyt aiemmin insinöörinä Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASAn palveluksessa.

Rakensi glitter-ansan kalliin Apple-tuotteen laatikkoon

Mies oli nähnyt varkauden kotinsa turvakameroista ja kehitti varkaille huikean ansan, kertoo BBC. Nykyisin YouTube-videoita tekevä Mark rakensi satojen dollarien arvoisen Apple Homepod -kaiuttimen laatikkoon niin sanotun glitter-pommin: kun laatikon avaa, se poksauttaa kimalletta avaajan päälle.

– Lyhennelmä: hermostuin, koska pakettini varastettiin, joten tein glitter-pommi-kostopaketin, mies kuvaili.

Laite tarkkaili, koska paketti varastetaan

Mark asensi kameran ja mikrofonin kuvaamaan tilanteen. Pakkauksesta löytyi jopa laite, joka mittasi liikettä; kun laatikkoa liikutti, laite tarkisti, onko loota pysynyt paikallaan vai onko se siirretty johonkin. Siirto aktivoi kameran ja mikrofonin.

Kaiken kruunasi tuubillinen pierun hajuista kaasua, jota suhahtaisi rosvon päälle puolen minuutin välein.

Mark kirjoitti paketin lähettäjä-kenttään nimen Kevin McCallister – poika on fiktiivinen hahmo Yksin kotona -elokuvista, ja hänet tunnetaan kekseliäistä ansoistaan.

Videoi useita varkausyrityksiä

Glitter-laatikkonsa avulla Mark nappasi useita varkaita itse teossa: vorot hylkäsivät kimaltelevan yllätyksen joka kerta, joten Mark vain haki laatikon GPS-signaalin avustuksella takaisin.

Mies nauhoitti jokaisen varkausepisodin ja julkaisi videon niistä YouTubessa. Videota on katsottu jo miljoonia kertoja.

"Mikä hitto tuo haju on"

Moni avasi paketin autossaan tai olohuoneessaan – kimaltavin seurauksin. Videolla varkaat valittelevat muun muassa "mitä hittoa" ja "ei voi olla".

– Mikä hitto tuo haju on, erään varasjoukon jäsen ihmettelee

– Sinun ei olisi pitänyt koskaan ottaa sitä, toinen valittelee.

"Älä vie muiden ihmisten tavaroita"

– Tarinan opetus on: älä vie muiden ihmisten tavaroita. Se ei ole coolia, ja hyvänä puolena on, ettet koskaan löydä itseäsi tästä (videon) tilanteesta, Mark toteaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja